След повече от 3 месеца грижи в УМБАЛ Свети Георги - Пловдив изписват бебе родено едва 570 гр., съобщиха от Клиниката по акушерство и гинекология.

Ето какво съобщиха днес оттам в своята фейсбук страница: "Истински подвиг сътвориха неонатолозите в УМБАЛ Свети Георги - Пловдив. На 14.10.2021 г. в Клиника по акушерство и гинекология, УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив се ражда недоносено дете. Малкият Васко се ражда в 25-та гестационна седмица от бременността с тегло едва 570 гр. За детето започват да се полагат денонощни грижи в Отделение по неонатология под ръководството на проф. д-р Мая Кръстева-Вилмош. Въпреки трудностите и неголемите шансове за живот, с много професионализъм и общи усилия, екипът на отделението сътворява едно малко чудо.

Днес, след повече от 3 месеца, малкият герой ще бъде изписан. Всички в клиника са удовлетворени от положения труд и благополучната развръзка. Въпреки това, лекари и акушерки трудно се разделят с Васко, който е влязъл в сърцето на всеки, до който се е докоснал.

Пожелаваме на Васко и неговото семейство здраве и много късмет!", написаха чудотворците в бели престилки от пловдивската болница.

Снимка: УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив