Причината – бавещото се разследване на смъртта на баща й, съобщи Нова телевизия.

 Според първоначалната версия фаталният изстрел срещу Тонкев бил произведен от 6-годишно дете. Впоследствие по случая беше задържан общинският съветник от Септември Лазар Влайков, който е собственик на оръжието на убийството.

Близки на жертвата заявиха, че именно Влайков е убил ресторантьора. В средата на ноември миналата година Влайков беше освободен под гаранция от 8000 лева.

Дъщерята на убития – Деница, поиска от главния прокурор Сотир Цацаров „да не се потулва” случаят.

„Бави се комплексната експертиза. А Лазар Влайков продължава да работи в Общинския съвет и да дава гласа си от името на всички нас. За толкова време той не е потърсил никого от семейството ми и не е показал с нищо, че съжалява за случилото се”, коментира Деница пред камерата на Нова телевизия. Тя каза, че е доволна от факта, че разследването на убийството е било преместено от Пазарджик в Пловдив.

От прокуратурата са съобщили за телевизията, че вече са извършени три огледа на местопрестъплението, разпитани са повече от 25-има свидетели по делото и са извършени редица експертизи. Обвинител номер 1 пък щял да разговаря с вътрешния министър Валентин Радев в търсене на информация защо се бави комплексната експертиза.