Три от пострадалите при жестоката катастрофа край Своге, остават без промяна в реанимацията на спешния медицински център Пирогов. От самото им настаняване в лечебното заведение те са с опасност за живота. Въпреки грижите на реаниматорите здравословното им състояние не се е променило. Те остават на апаратно дишане.

Една от пострадалите е преместена в Неврохирургията. В началото на следващата седмица ще бъде оперирана от екипа на проф. Габровски. Тя ще претърпи оперативна интервенция на гръбначкия стълб. Все още не може да се правят прогнози кога тя ще бъде изписана.

Вчера бе изписана една от пациентките, които бяха настанени в спешния медицински център. Настанените 6 жени бяха и с гръдни травми.

Дир. бг припомня, че при жестоката катастрофа на 25 август при тежката катастрофа край Своге загинаха 17 души и бяха ранени 21. Шофьорът на автобуса Григор Григоров бе изписан от ИСУЛ и му бе наложена мярка "Домашен арест". Днес прокуратурата взема асфалтови проби от района на инцидента. Очаква се в Националното следствие да бъдат разпитани и да бъде повдигнато обвинение на бившите шефове на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов.