Три жени остават в много тежко състояние в Пирогов след жестоката катастрофа край Своге. Те са на апаратна вентилация, в изкуствена кома. Имат тежки белодробни контузии. С опасност за живота са, но са в стабилно състояние, не се нуждаят от допълнително подпомагане на сърдечната дейност. Смятаме, че най-острият период е овладян. Лекуват се пълноценно, заяви на брифинг шефът на Пирогов Асен Балтов. По думите му трудно могат да се правят прогнози за изхода от лечението на пострадалите."Все пак остава въпросителна, защото гръдните травми са много тежки. Те се развиват постепенно в рамките на 4 до 7 дни. Предстои процес на възпаление, който е задължителен при такива тежки травми. Прави се всичко, което е необходимо, за да се преодолее това", допълни той.

Други три жени ще претърпят хирургически интервенции.Пациентката, която е настанена в неврохирургия ще претърпи операция на лицевите кости.

Асен Балтов каза още, че е хубаво да има кръводарители и призова всеки, който има възможност, да дари кръв. Той не се ангажира да прогнозира колко време ще продължи възстановяването на пациентките.

Във ВМА са настанени двама души - мъж и жена. И двамата в стабилно състояние, контактни и адекватни.

В ИСУЛ е 59-годишният шофьор Григор Григоров, който е с множество охлузвания и рани по главата, с комоцио, но в съзнание.

При кошмарният пътен инцидент край Своге загинаха 16 души и 21 са тежко ранени.

По-рано кметицата на Световрачане Светла Николова, откъдето са и повечето загинали и ранени, съобщи пред bTV , че на загинал мъж, съпругата също е в болница. Във ВМА пък е настанен роднина на бабата и внучето, които загинаха при пътния инцидент. Това е вуйчото. Днес в 10,00 часа ще има панихида в памет на загиналите, а от утре започват погребенията на 15 от загиналите, които са от Световрачане.

Оцелелите пътници и роднините на загиналите ще получат обезщетения - в селото се появиха представители на застрахователното дружество, които търсеха контакт с близките.