Инцидентът е станал в понеделник около 9 часа по време на занимания, съобщиха Дарик радио и пазарджишката медия "Телекабел".

Предполага се, че 4-годишната Никол Илиева е искала да достигне някоя играчка на секцията и се е покатерила по нея. Етажерката обаче не е била застопорена с дюбели към стената и е паднала върху детето и го е затиснала.

Веднага е извикан екип на Спешна помощ, който е откарал момиченцето в болницата. Лекарите са установили, че подбедрицата на левия му крак е спукана и има наранявания по лицето.

Бабата на Никол - Любка Гавазова, е категорична, че е недопустимо да има необезопасени места в заведение, посещавано от толкова малки деца. Семейството ще си търси правата в съда.

Директорката на детската градина Татяна Атанасова обясни, че учителката е била в групата, но в момента на инцидента е била обърната с гръб към Никол. По думите на Атанасова мебелите са монтирани преди 15 г. и никога не е имало инциденти с тях. Директорката веднага е извикала специалисти, които да обезопасят мебелите.

По повод случилото се кметът на Пазарджик Тодор Попов е разпоредил проверка на безопасността във всички детски градини в общината и където е необходимо да се направи обезопасяване на мебелите и съоръженията, съобщи за "24 часа" началникът на кметския кабинет Ива Забуртова.