Г-н Радев, спрете разпродажбата на държавни имоти от областните управители! Текат задкулисни сделки за разпродажбата на България на частни лица, не това е работата на служебния кабинет! Това пишат от КП "Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ" в открито писмо до медиите. Писмото е адресирано до президента Румен Радев и служебния премиер Стефан Янев.  Поводът за острата позиция е заповед на областния управител на Софийска област Радослав Стойчев, публикувана на страницата на областна управа, за разпродажба на 112 държавни имота на територията на София област.

В писмото се припомня, че предходната областна управа, също със заповед на областния управител е забранила продажбата на държавни имоти на територията на Софийска област, с което е гарантирала държавното имущество.

"Според нас, Българските патриоти, настоящият областен управител явно с оглед на краткия мандат на един служебен кабинет е решил да разпродаде тези 112 имота по неясни причини. Ето защо остава подозрението, че "съществува задкулисно желание от определени хора и фирми да придобият тези имоти и затова е била задействана процедурата по продажбата им", пишат те.

"Настояваме всички продажби на държавно имущество от служебния кабинет да бъдат спрени и областните управители в страната да бъдат ограничени да разпродадат държавното имущество. В противен случай ще стане ясно на българското общество, че служебният кабинет не е назначен, за да организира провеждането на изборите, не е и за това да покаже повече демократичност и морал в българската политика, а явно - за да удовлетвори интересите на група хора или фирми, които искат да придобият държавно имущество на ниски цени", се казва още в позицията на партньорите от ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ.

Списък на имотите можете да видите ТУК