Младежът живее в дом за деца, лишени от родителска грижа. След училище той работи в голяма търговска верига. Точно там намира чантата с пари и документи. Не се поколебава и веднага я предава на охранител, съобщава БТВ.

Притежателят на чантата се оказва бизнесмен. Забравил я, докато пазарувал в хипермаркета.

„Разбрах от него, че е бил в дом. Много съм впечатлен от момчето. Това, което е направило е похвално. В чантата ми имаше едни неща, които според мен много голям процент от хората, ако бяха видели какво има вътре, биха се замислили дали да я върнат...”, разказва собственикът на чантата Иван Енев.

А иначе, Величко е младеж като всички останали – когато не е на училище и на работа, обича да се събира с приятели, ритат топка. Има и любим футболист – Меси.

„Това, което е Величко в момента, е благодарение изцяло само на себе си. През цялото време той е разчитал единствено на себе си и на възпитанието, което са му давали в дома за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа...”, категорична е класната му Яница Влаева. Той от петгодишен е в дом „Мария Терезия”.

Като всички младежи, и Величко има мечта: „От малък исках да стана полицай, обаче не знам дали ще се получи”.

Преди да разбере дали мечтата му може да се сбъдне, пред Величко стоят други задачи – догодина е абитуриент. Още отсега той събира пари за квартира. А добрата му постъпка ще бъде и запомнена, и възнаградена. Собственикът на загубената чанта е предложил работа на младежа. Жест към Величко обмислят и от училището, в което учи, както и от общината.