Гимназист от Стара Загора върна пълна чанта с пари

18-годишният ученик от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в Стара Загора Величко Донков намери чанта с пари и документи и ги върна.

Обратно в новината

Коментари - Гимназист от Стара Загора върна пълна чанта с пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Просълзих се !!!! Това момче от дом за деца, лишени от родителски грижи е постъпило по начин, който единици биха постъпили !?!?!? Дете, което събира пари за квартира след завършване на образованието си връща чанта с пари !? Колко от нас биха го направили ???? Като го гледах си мисля, че е циганин (да ме извини ако греша !!!). Винаги съм казвал, че произходът няма особено значение. Възхитен съм !!!

Бизнесмена Иван Енев е много добър и отзивчив човек.Имам къща в с.Селце,където се намира неговия комплекс за гости "Канарата".Няма случай,когато да не е помогнал на човек от селото,който го е потърсил за нещо.Почиства пътя до Мъглиж от паднали камъни,паднали дървета и сняг.Помогна да има в селото интернет.Преди две години,при порой беше засипан двора на съседа ми с пясък над 50 см.-той го изчисти с трактора си.Местните хора са спокойни,че могат да разчитат на него във всеки час от денонощието.Елате в с.Селце в комплекса.да се насладите на красивата природа и да се запознаете с този добър човек-това не е реклама ! ,

Вижте първия пост на Ник ..80+ ...без един - ..:)...ето от това има нужда българинът ,не от гадни новини всеки ден

Ей, много лошо племе сме българите. Завист и злоба. Как може да умаловажате постъпката на това младо момче. Мат'реала наистина не става за нищо.

Българите са си такова племе. Ако някой е сторил нещо добро, в очите на средностатистическия Ганю той или е балък, или няма начин да не е било с користна цел, т.е. за далаверка, казано по нашенски. Сакън да не им се обърне езикът да признаят, че за тях би била трудна подобна постъпка и да не похвалят почтения човек, че тогава на неговия фон как само лъсва що за стока са те самите, не е истина просто. Нямаме нужда от Сорос, Путин, ЕС и каквото е там още в главата на ганювеца, ние сами успешно се изяждаме помежду си.

Браво на бизнесмена, че му е предложил работа, което може да му даде добър старт в живота. Инацхе обикновенно минават с потупване по рамота и една боза.

Браво на момчето ! Браво на възпитателите от дома ! Браво на учителите му! Браво и на родителите му, че са го изоставили, за да стане истински човек ! Здраве и късмет ! Не се променяй !

Трябва да е луд да не ги върне, след като в търговските вериги е бъкано с камери. На друго място ако беше може би щеше да се позамисли. Не толкова голямо нещо, това където е направил, стига вече простотий...

Момчето е мургаво, но понеже не е израсло в циганска среда е станало човек! Браво на него!

Айде стрига филми, той не знае че го снимат 5 камери над главата и утре като се върне човека да си търси чантата ще лъсне на видеото. Единственото което може да направи е да я върне и да очаква похвала или ако са достатъчно да изчезне за винаги.

Откъде се въдите такива гниди, бе? За вас няма ли токове на обувки, или като хлебарките трябва хубаво да натиснеш и развъртиш, че да се пукнете?

Жоро Милионера прибра парите от инкасо кола, която шофираше. Или там е друго.

УДЕСНА НОВИНА! БРАВО! МНОГО ПЪТИ БРАВО! КОЙТО ПРАВИ И ДАВА ДОБРО - ДОБРО ПОЛУЧАВА! НЕКА ДА ИМАМЕ ПОВЕЧЕ ТАКИВА ТОЧНО НОВИНИ!!!

Браво на момчето! Ясно е,че щом ходи да работи, парите не му стигат и разчита единствено на себе си. Трудолюбив и честен! Момчето ще има бъдеще. Такива ги уважават. Ако се стегне и вземе и да учи, ще има още по-големи възможности за реализация. Пожелавам му успех!

бъди здрав, момче! може би ако са повече като теб - ще има оправия в БГ. безусловно - Браво за постъпката !

Този бизнесмен трябва да му осигури квартира, работа и да го кани редовно на неделния си обяд... Какво ли е носил в чантата?!

Напълно съм съгласна с Вас. Би трябвало да се грижи за него като за собствено дете не само заради парите, а и от човешка гледна точка.

Въпросният бизнесмен определено е оценил постъпката на момчето, щом като му е предложил работа. Той явно е благодарен и разсъдлив човек и също заслужава адмирации, не всички са като него.

Това българин не може да го направи

Най-накрая една хубава новина! Браво на момчето! Браво и на човекът със забравената чанта, че му е предложил работа. В нормалните организации се ценят честните и доблестни хора.

Дано не постигне разочарование от средата, издигаща на пиедестал хитростта, тарикатлъка и мошеничеството. Предпочитам да живея сред такива хора, неопорочени, като това момче, отколкото сред "успешни" перверзници.

Дано добрината му се върне многократно. Успех и късмет в живота!!!

Явно е бизнесмен, щом е носил чанта пълна с пари. А и те бизнесмените често си забравят чантите с пари, изкарани с пот на челото. А горкото балъче, явно е повярвало, че на този свят има справедливост. Дали му е дал баре два лева за билетче за градския транспорт или само го е потупал по рамото.

не забравяй, че вече има много камери. особено в търговските центрове. ама за едно си прав - няма справедливост

Има справедливост, но за да я види човек, понякога трябва да чака десетки години.

Я, да видим сега, бизнесмена, какво ще направи за момчето?!?

шансът да се възползва не е малък. Трябва да е пишман -бизнесмен, ако не го направи. Въпросът е, дали би бил готов да направи нещо, само срещу СВ -то на това момче. Всички знаем с каква репутация излизат децата от тези институции, макар че, едва ли единствено те имат вина за това.

За мен е най-важното е че момчето е знаело, че за да си полицай трябва да си честен. Друг е въпроса е дали държавата ще му позволи да бъде такъв.

Ама отдавна не съм в детската градина. Тогава си мислех даже, че царете са персонаж от невъзвратимото минало. А се оказа, че си вилнеят на воля. А освен това, няма престъпен бизнес, който да не е контролиран и регулиран от полицията. Тези неща могат да объркат едно непорочно момче, не мислите ли?

по рядко срещана почтеност, достойна за герой на Б/я. Не се съмнявам, че преди мен ще има цинични драскачи, които ще го осмиват

Няма как да бъде обявен за човек на годината. Направил е нещо, което всички ние сме длъжни да правим. Виж, ако беше убил някого, БХК нямаше да пропусне, да го номинира.

Браво на момчето.Похвала за доброто му дело. Но изявлението на учителката "всичко , което е постигнал дължи на себе си" не е вярно. През цялото време Бог е имал любов към това момче ,Той го е направлявал и подпомагал през живота му и сега това се проявява и вижда от постъпката му.

За това, което си написал има поне две (аз в момента се сещам за толкова) народни поговорки "Бог, дава, ама в кошара не вкарва", "Бог високо, цар далеко". Всеки трябва да вхане живота си си в своите си ръце, а не да разчита на някой друг, бил той и Бог!

Такива поговорки има , но те не са вярни.Ако човек има истинската жива вяра в Бог ,той полага всички грижи , усилия ,старание в живота си ,но при определени ситуации тези сили не му стигат, тогава се обръща за помощ към роднини, приятели , и когато и тяната помощ не може да преодолее проблема , тогава човек се обръща към Бог и казва "Господи помогни ми " и Той му помага. А че Бог винаги има любов към нас , дори и някои да не я виждат/осъзнават, доказателство за това е - че Бог даде Сина си(Исус Христос) за жертва на кръста за греховете на всеки един.

Без Бог не можете да направите една крачка. Нито да си поемете глътка въздух. Едно птиченце не пада на Земята без знанието и позволението на Бог. Надигнатото сърце е безмилостен враг на човека.

Ох, като започнете да запушвате всяка дупка с този ваш бог! Що не си запушите и вашата дупка с него?

момчето и без друго има работа заслужава много повече от въпросния бизнесмен поне десет процента от сумата да му даде честно ще е

БРЦК

Между работа и работа има разлика. Едва ли е намислил да го кара да мете между рафтовете , каквото работи в момента.

БРЦК

Браво на момчето и браво на бизнесмена. Вместо да му даде стотина лева награда , му е предложил работа!

Браво! Дано осъществи мечтата си.Имаме нужда точно от такива полицаи.

Браво малко хора останаха такива !

Чудех се, дали да го напиша. Но пък защо не. В момента от очите ми текат сълзи - не за момчето, а за нас. За нас, които ще се опитаме да стъпчем душата и на този човек. В същия Дом беше отгледано и друго изоставено дете - момичето, което спаси тролейбусния шофьор. А на вас, с жестоките души, мога да напиша - Бог да ви спаси и вразуми.

браво за думите ви

БРАВО ! Най-добрата новина за петилетката, а иначе гъмжи от дивотии.

Момчето е качествено, нищо че е циганин. Кръвта вода не става, родителите му само могат да съжаляват.Дано има шанс в живота, пожелавам му го най-искрено..да има свое семейство и любов.

Ето как се става човек. Децата, които живеят в цигански семейства никога не могат да станат. Смени ли се средата обаче нещата се променят. Затова циганите трябва да се скопяват.

Хора,спрете се! Това момче просто е Човек с голямо"Ч".Коментарите за камерите са плод на мозъци,които крадат само,ако няма начин да ги хванат! Толкова "професионални" анализи и за момчето, и за чантата,в която никой не знае какво е имало,и за човека,който я е загубил..... Хайде спрете се и поне за ден приемете,че на този святи в България също има много добри и честни хора,въпреки мизерията,лъжите и кражбите, и те не правят добрите неща,за да ги дават по телевизията. Величко,благодаря ти,че ми направи деня по-хубав и ти желая много здраве цялото щастие на света!

Я да видим сега ония ганювци, които обичат да вадят вода от девет кладенеца да доказват, че като стане някое гнусно престъпление, нямало начин да не било дело на цигани, щото те българите били почтени и честни, какво ще измислят тоя път! Браво на момъка, хем цял живот нищичко е нямал, хем няма и да има, а даже не му е хрумнало да се държи като Ганю и да бъде "гявол" и "тарикат" за сметка на "балъка".

ти пък ще кажеп дали няма да има

Ми няма, за съжаление. То българите не успяват да прокопсат, а Величко като го видят, че е циганин, ще го гонят отвсякъде, да не говорим, че е израстнал в дом , а там е ясно, че стартът в живота не е като на някой, дето семейството му е било зад него. Върви доказвай, че тоя момък е по-почтен от една трета от останалото население на тая държава. Дано се окажа лош пророк по тая линия, все пак. Може даже оня "бизнесмен" като се сети, че няма кадри, да се окаже свестен и да го прибере да работи за него, знае ли човек.

Когато изведете истинската статистика на престъпността, ще можем да правим обективни и точни изводи. Но и с просто око се вижда, че престъпността сред циганите е много висока. Което не значи, че това момче трябва да носи отговорност за другите. То е честен човек и никой не може да му го отнеме. Сред българите има крадци, разбира се, но и с просто око се вижда, че са по-малко. Както е казал народът: "Всяко стадо си има мърша". От една случка не правете генерални изводи. Преди години в автобуса ми се стори, че едни цигани се готвят да ме оберат, но си казах: "Само защото са цигани, не бива да си мисля, че непременно крадат". Е, какво мислите, че стана? Елементарно, Уотсън, обраха ме, но не отидох в полицията да се жалвам и този случай не влезе в статистиките, но престъпление беше извършено и то от цигани. Така че, не избързвайте, заради един да ги възхвалявате, както напоследък доста често се случва. Като мислите, че са много по-добри от нас, още утре станете такъв и идете да живеете сред тях. Нито е забранено, нито някой нещо ще Ви каже. Да видим, като ги опознаете отблизо, каква песен ще запеете.

Знаех си, че ще цъфне някой апологет на българското малодушие и философията "ние ли сме зле бе, знаеш ли ги пък ония колко са по-зле!" Аз не мисля, че циганите са много по-добри от нас, а само, че българите са не по-малки боклуци от тях, както се вижда от толкова години насам, та затова се дразня всеки път като Ганю тръгне да вади вода от девет кладенеца колко били зле циганите, пък той самият как бил цъфнал и вързал. Както ти правиш с идиотските си предложенийца.

Поздравления за постъпката!Много е важно човек още в началото на жизнения си път да знае,че трябва да разчита само на себе си иначе се отпуска и пропилява ценните години в които трябва да се подготвя за живота си.

Аз щях да изхарча парите за алкохол и проститутки.

Какво ми цъкате минуси бе, въшливи импотенти?!

Много ясно. То половин България и тотал щета, като теб.

Голям си бате, аз щях да направя абсолютно същото, само че в обратен ред - проститутки, после поркане :))))

Забелязва се раздвоение на личността , но в обратна посока. То май не само посоката ти е обратна.

Ей това е разликата между човек като Величко и невзрачни отрепки като теб.

Доблестна постъпка на млад мъж с гражданска съвест. Същевременно разглезените му връстници се мотаят безцелно из МОЛ-овете и се чудят каква щуротия да измислят....

Точно така трябва да постъпи всеки. Но нека забравяме, че в хипермаркетите е пълно с камери и ако евентуално човек реши да си присвои нещо чуждо, лесно може да бъде открит.

Преди време, може би 2 или 3 години, клиент си забравя чанта с документи на вътрешно гише (предполагам, че вътре е имало и известна сума пари предвид факта, че на тези гишета обикновенно се ходи с пари), а познай дали някой ги върна или дали се намериха, над гишето има поне 2 камери! Бях свидетел на това, как обикаляха да търсят чантата "Абе да не си я забравил в моя кабинет, от тук няма как да изчезне! Не бе , при теб се качих с две кафета, чантата я оставих тук!"

Дир, да нямате грешка нещо? Това новина за "първа страница" ли е?

Ами що не ? Омръзна ни от заглавия "Убит човек" , "Заклан човек" , Измамен човек" . Нация се възпитава с положително постъпки, давани за пример.

Нещо май не схванахте сарказма на Ганчо, ама здраве да е.

Моля ви, само не се превъзбуждайте! Момчето е работило в голяма верига, хипермаркет, където бизнесмена си е забравил чантата. Тоест или БИЛА, или ЛИДЛ или Кауфланд. Там е бъкано с камери. Като я намериш и като си работник в магазина, за нула време ще те хванат, след като завеяния бизнесмен се сети къде за последно я е оставил. А да я беше намерил на улицата, да видим дало щеше да я върне

И какво му пречи като се скрие от камерите да премести от чантата в джеба няколко банкноти, па после да я върне с почести бе, господин Ганьо?

че бизнесменът знае колко пари е имало, а от камерите се знае кой я е пипал - 2+2

Ако,иван енев беше намерил още един сак с пари колко добре щеше да е за него. Постъпката на момчето ме трогва. Нека Бог даде на всеки според заслугите.

Добра постъпка е направило момчето! Надявам се да не съжалява след време. Дано съдбата е благосклонна към него.Поне полицай да го направят за пример пред останалите.

Това е чудесно!

Трогателна постъпка!Браво на Вличко!Поставил е всички депутати, министри и кметове в малкия си джоб. Величко е пример за подражание!

"Като всички младежи, и Величко има мечта: От малък исках да стана полицай, обаче не знам дали ще се получи." Няма да се получи, моето момче! Ти не ставаш за полицай, защото имаш ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО! Пожелавам ти успех в живота, да си намериш истинска професия и дано повече млади хора има като теб!

ДЕТЕ БЕЗ РОДИТЕЛИ, ПОСТЪПКАТА ДОКАЗВА КАКЪВ ЧОВЕК Е, БИХ ГО ПРИЕЛ ЗА СВОЕ ДЕТЕ, БИХ МУ СЕ ДОВЕРИЛ НАПЪЛНО И БИХ ГО ОСИГУРИЛ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ! ЕТО ТОВА ДА НАПРАВИ БИЗНЕСМЕНА!

е хайде стига акъли

Браво на момчето (той вече не е дете), браво и на човека, дал му работа (не че той си е нямал, но дори 100лв. по-висока заплата да му е обещал, това ще му е от помощ за мечтите за квартира и бъдеще....) Тук обаче ще направя един паралел.... Вчера си говоря с една колежка, която казва, че и трябва половин милион за да купи още един апартамант и да си оправила вилата... "Защо ти е друг апартамент, ти нали си имаш един?" "Имам два , ама единият е за мен, а все пак имам и две дъщери!" Ей това е криворазбраната помощ!!!!! Родителите, трябва да отгледат децата си, да ги възпитат и образоват! Разказах и как съм се справил аз..... нито моите родители, нито тези на жена ми са ни осигурявали апартаменти, коли, вили и имоти..... ако искаш нещо, ловиш се в ръце, работиш и си го изкарваш... така знаеш, че си е твое, така се гради характер, така се създава ценностна система. Аз няма да те изгоня от къщи, живей в къщи колкото искаш, но ще живееш по моите правила, ако не ти харесва - изнеси се на квартира, купи си жилище (ако можеш) аз ще бъда щастлив. Всичко друго е деребействане на гърба на родителите и муфтаджийство! Това момче,като знае, че няма на кого другиго да разчита, разчита на себе си.... То знае как се изкрават парите, колко труд трябва за това, и затова ги цени, цени и парите, цени и тези, които са се трудили за тях!

Пари в сак, и колко бяха, и що не по банков път? Иначе браво на момчето, дано да му се случват добре нещата занапред. Това от сърце му го пожелавам, защото му предстои много да превива гръб за едната му заплата, докато работодателят му разнася парички в сак.

Тоя "бизнесмен" колко ли е крал, за да си носи сумата пари в чанта, така както някои други носят в портмоне стотинките си.

Бизнесменът да се потупа по джобовете и да даде пари на момчето като му открие влог в банката с 10% от сумата, която е била в чантата. Но от такива като Ванчо Енев не може да се очаква благодарност. Българският бизнес е свикнал да минава тънко и да не си плаща, както на работници, така и за услуги който получава. Безнеса плаща сама за лобистки закони прокарани в НС.

Жив и здрав бъди, Величко! Запази душата си чиста и не се съмнявай в нищо - всичко може да направиш!