Информацията е потвърдена и от разследващи.

Повече от три часа във вторник Симеонов дава показания пред съдия. Той е обвинен, че е част от организирана престъпна група за отвличания. В залата бяха доведени и останалите четирима, задържани в ареста - Прокопи Прокопиев-Културиста, Ивайло Евтимов-Йожи, Антон Петров-Хамстера и Димитър Димитров-Релето.

От показанията на Гребеца станало ясно, че той не се е занимавал пряко с отвличанията, а само е помагал - следял жертвите, оглеждал къщи и коли. Посочил и действията на останалите в групата.

За разлика от преди няколко дни, когато се гледаха мерките за неотклонение на петимата, сега Симеонов беше доведен в залата и отведен от нея отделно от останалите четирима.

За свършеното Симеонов трябвало да вземе пари, които все още не бил получил. Освен това на Гребеца му били обещавани и връзки в подземния свят. Пред съдия той разказал и каквото знае за няколко от отвличанията. Той признал за поповече от три случая, за които първоначално групата бе обвинена.

Въпреки показанията си Симеонов остава обвиняем, но е възможно да получи по-лека присъда, ако продължи да съдейства на разследващите.

При операция "Наглите 2" бяха задържани други петима души, свързани с отвличанията.

В друга зала в Съдебната палата днес СГС заседаваше по делото срещу митничаря Георги Георгиев-Пурата. За него неофициално се твърди, че е бил жертва на отвличане. Той самият отрича това. Пред журналисти Георгиев заяви, че нито е жертва на група за отвличания, нито е давал показания срещу задържаните няколко човека през последните дни.

"Не ме интересува кои са тези хора, казах, че съм бил на почивка, а не отвлечен. Не е ваша работа къде съм бил, това не ви засяга", бяха думите на Георгиев към журналистите.