Гунински - младши беше похитен на 19 октомври 2009 година в Студентски град в София. Баща му разказа, че на няколко пъти се е опитвал да се свърже с него по телефона, но е нямало сигнал. След това разбрал от новините, че синът му е отвлечен, съобщиха "Фокус" и БГНЕС.

Първото обаждане от похитителите е било на третия ден след отвличането. Те поискали 1 млн. евро за свободата на студента, които е трябвало да бъдат платени до 10 дни. В крайна сметка обаче Гунински-младши е бил освободен за 354 000 евро, за които бащата казал на похитителите, че това е всичко, което може да събере. Парите са били описани по предложение на ГДБОП, но в тях не е имало проследяващо устройство и са били в прозрачен плик по настояване на бащата Гунински. Синът му е бил стресиран и уплашен след освобождаването си и сухожилията на ръцете му са били наранени от белезници.

Преди плащането на откупа похитителите пращали и записи. В единия от тях 20-годишният Румен казва: "Татко, аз съм добре, дават ми храна и вода, моля те дай им това, което искат". На втория запис, който получил, синът му казва, че ако не им даде това, което искат, ще го връщат на парчета.
Пред залата Гунински благодари на служителите на МВР, че 41 дни работили денонощно.
„Благодаря на тези хора за техния труд и за това, че седмица или 10 дни след като пуснаха Румен, са разкрили групата. По какъв начини са я разкрили - аз не знам детайлите, но това е факт – година и половина в страната няма отвличания", каза още Гунински-баща. По думите му – той никога не е предполагал, че това ще се случи с него и със сина му.

„Ще чакаме решението на съда и след това ще видим какво ще правим. Аз вярвам в българския съд и в правотата на съдебната система, че похитителите ще получат максимални присъди за тяхното деяние”, каза бизнесменът.

Делото срещу „Наглите” продължава на 18 април, когато предстои да бъдат изслушани 18 свидетели.