22-годишната Симона Тодорова от Дряново, която бе простреляна в Слънчев бряг на 2 юни, се върна вчера усмихната в УМБАЛ-Бургас, където премина контролен преглед, съобщиха от лечебното заведение.

Историята на Симона Тодорова лекарите ще помнят дълго. Неврохирурзите в УМБАЛ-Бургас рядко се сещат за случай, при който пациент успява да оцелее след прострелване в главата.

Младата жена бе простреляна в главата от 37-годишния Михаил Станчев, с когото имала кратка връзка. Преди това мъжът застреля 55-годишния собственик на казина Коста Николов, който чакал Симона в луксозния си мерцедес, паркиран пред хотел "Бахами резиденс" в курорта, за да отидат на вечеря. Тодорова, която е дъщеря на шефа на РПУ-Дряново Тони Тодоров, беше транспортирана в критично състояние в бургаската болница.

Лекарите успяха да спасят живота й, затова вчера красавицата благодари на екипите, полагали грижи за нея. Младата жена бе придружена от родителите си и заедно посетиха всички отделения, за да се видят отново с лекарите, на които Симона дължи живота си. Тя се снима и с един от дежурните екипи в болницата.

Симона дойде усмихната на контролен преглед в УМБАЛ-Бургас

Снимка: УМБАЛ-Бургас

В момента Симона се чувства добре и продължава лечението си. На младата жена й предстои още една операция и период на възстановяване. Куршумът в главата й засегна речевите центрове и тези, свързани с математиката и музиката. Макар със затруднение, Симона говори и отбелязва добър напредък. Лекарите й пожелаха скоро да се възстанови напълно.