22-годишната Симона Тодорова от Дряново, която бе простреляна в Слънчев бряг на 2 юни, е изведена от медикаментозната кома и вече е в съзнание, съобщиха от УМБАЛ-Бургас, където вече пет дни се борят за живота й.

Младата жена бе простреляна в главата от 37-годишния Михаил Станчев, с когото имала кратка връзка. Преди това мъжът застреля 55-годишния собственик на казина Коста Николов, който чакал Симона в луксозния си мерцедес, паркиран пред хотел "Бахами резиденс" в курорта, за да отидат на вечеря.

Тодорова, която е дъщеря на шефа на РПУ-Дряново Тони Тодоров, беше транспортирана в критично състояние в бургаската болница. След един неуспешен опит да я събудят, тази сутрин лекарите са успели да я доведат в съзнание, като Симона вече има и двигателна активност.

Въпреки добрите новини обаче, все още е рано да се каже дали Симона ще се възстанови, тъй като куршумът е поразил важни центрове в мозъка и е нанесъл сериозни поражения. Това, че има двигателна активност все още не значи, че тя ще бъде пълноценен човек. Предстои дълъг и тежък период, в който ще стане ясно дали 22-годишната жена ще може да разбира, чува и вижда, споделиха медици, цитирани от "24 часа".

Симона Тодорова остава в много тежко състояние в реанимацията на УМБАЛ-Бургас.