За 104-та поредна вечер протестиращи се събраха пред президентството и поискаха оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Те блокираха бул. “Цар Освободител”, а полицията пренасочваше трафика по обходен маршрут.

Вижте снимки

Протестът започна с призив за сваляне на маските, защото според недоволните от властта това противоепидемично средство за защита от коронавирус не действа и само създава бактерии.

Някои от тях дори подпалиха няколко маски, а от трибуната на протеста намекнаха, че ще отговорят на заповедта на здравния министър с яйца.

Организаторите от "Отровното трио" пък съобщиха, че са поканили извънпарламентарни партии на среща, за да се изработи механизъм за гаранция на честността на вота, защото от "Отровното трио" се опасяват от "масови злоупотреби в рамките на изборите в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи".

Снимка: Bulphoto

Арман Бабикян обясни, че покана е била отправена към "Има такъв народ" с лидер телевизионния водещ Слави Трифонов, формацията "Изправи се БГ" на Мая Манолова и "Демократична България", защото, по думите му, поне засега статистическите проучвания даваш шанс на тези партии да влязат в следващото Народно събрание. Срещата най-вероятно ще се проведе в началото на следващата седмица, допълни Бабикян.

Снимка: Bulphoto

След 20.30 часа протестиращите тръгнаха на традиционното си шествие към "Орлов мост", като блокираха ключовото кръстовище. 

Утре недоволните от управлението готвят нова изненада за премиера Борисов на летище "София", като се заканват да го изпратят с яйца и домати.