"Благодаря Ви, че ми повярвахте тази мечта да се сбъдне". Това заяви при откриването на новия парк "10-и Пехотен родопски полк" кметът Станислав Дечев, цитиран от Xnews.bg.

Символичното официално отриване в Деня на Тракия събра много гости и жители на града, които отдадоха почит на славния Десети пехотен родопски полк, взел участие Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни. Пред паметника бяха поднесени венци и цветя, а отец Никола отслужи водосвет за здраве.

Снимка: Тихомир Петков, Xnews.bg

"Направихме така, че в сърцето на града да съчетаем историческото минало с настоящето и бъдещето на града. Всичко започна като една мечта. Най-важната крачка беше направена през декември, 2020 година, когато община Хасково получи от правителството 3,9 млн. лева, за да изгради този модерен парк. Последваха ковид пандемия, инфлация, галопиращи цени, но работата продължи. Строителите не се отказаха, защото и те, както и ние, бяхме приели този парк за кауза", каза в словото си градоначалникът.

Той благодари на всички, които имат заслуга за изграждането на зеленото сърце на Хасково. "На правителството, на строителите, работниците и архитектите. Няма да е пресилено да кажа, че този парк го направихме всички ние", заяви Станислав Дечев.

Снимка: Тихомир Петков, Xnews.bg

"Днешното откриване не е финалът на проекта - този парк е жив и ще се разхубавява пред очите ни. Само от нас зависи колко по-красив ще става. Нека го пазим и се гордеем с него, защото освен място за почивка, той е и място за преклонение", каза още Станислав Дечев. Той и строителят Калин Манолов символично прерязоха лентата на новия парк.