Баща на две деца от град Рила се заля с бензин и се запали, отчаян от мизерията, в която живеело семейството му. Повече от две седмици фамилията се хранела само с ориз.

48-годишният мъж е транспортиран по спешност в Клиниката по изгаряния в „Пирогов” с тежки поражения по цялото тяло, съобщи "Струма".

Сигналът за трагедията е подаден на тел. 112 около 20.20 ч. на 5 февруари. Когато екипът на Спешна помощ пристигнал на място, лекарите установили, че съпругата и сестрата на 48-годишния Йордан Дойчинов са успели да го загасят.

"Пристигайки на адреса, открихме пострадалият мъж на двора. Беше гол, загърнат с одеяло и целият в мехури от тежки изгаряния по цялото тяло. Като разбра, че ще дойде и полиция, той избяга в гората над къщата си. Семейството живее в голяма мизерия. В една стая живеят Йордан със съпругата му и двамата им синове, на 11 и 12 г., сестра му, нейният приятел и родителите му… Аз си тръгнах, в тъмното няма как да го открия в гората. След около час мъжът дойде сам в Спешния център, целият в мехури от изгарянията. Извървял е пеша близо 1 км. Умът ми не го побира как е успял с изгаряния от 20-30% да извърви такова разстояние", обясни медикът д-р Корчев.

С линейка, пострадалият е транспортиран в болницата в Благоевград. Там обаче е преценено, че състоянието му налага да бъде прехвърлен в спешната болница "Пирогов" в София. Пред лекарите, 48-годишният мъж обяснил, че е решил да се самоубие от отчаяние.

“На ръцете ми лежат 7 души. Нямам постоянна работа. Трепя се по цял ден, където ме повикат. Работя като вол, а повече от 2 седмици вкъщи се яде само постен ориз. Не издържам повече!”, казал Йордан на медиците.