62-годишен мъж се самозапали с бензин тази сутрин във вилната зона в русенското село Николово. Сигналът е подаден в 8,20 часа. Мъжът е отведен с линейка в Университетската болница "Медика" в Русе. Той е с 95% изгаряния по цялото тяло. Вдишал е дим, който е увредил и белите му дробове. Поставен е на апаратна вентилация и обезболязаващи медикаменти. Състоянието му е критично, съобщиха от здравното заведение.

Полицията разследва случая.

Съседи разказват, че Петко Петков е живеел сам в къщата си, където допреди месец е гледал зайци и кокошки, но внезапно пуснал всичките си животни, заключил се и общувал почти само по телефон. Разтревожен от състоянието на баща си, последните два дни при него бил синът му. Трагедията се е разиграла около 8 часа, докато по-младият мъж си правел кафе. Баща му го издебнал, излязъл навън, полял се с предварителното подготвено шише бензин и драснал клечката кибрит.

Синът му и съседите чули неистов писък и излезли навън. Съседите донесли две кофи вода, за да залеят Петко. Хвърлили отгоре му и чаршаф и юрган, за да угасят пламъците. На мястото веднага е изпратена линейка, която да го откара в болница. Заради трудно достъпния терен пожарната не е успяла да стигне до вилната зона, но за щастие намесата й не се е наложила, съобщава местният сайт "Русе Медиа".

Съседите са потресени от случилото се и разказват, че най-вероятно депресията на Петко е провокирана от това, че е останал без работа. Той бил отличен стругар, допреди няколко месеца работел в "Дунарит", но бил съкратен. Напоследък доста пиел ракия и почти не се хранел. На един от по-близките си съседи - Марин, той казал, че преди три дни е направил първия си опит да се самозапали. Отишъл на моста над ул."Волов" с бензина и кибрита, но в последния момент се отказал. Опитите на съседите да повдигнат духа му не успели и той все пак направил фаталната крачка тази сутрин.