Всяка минута е важна за сърцето. Кардиолозите са категорични, че при сърдечен удар, скоростта, с която пациентът ще получи лекарска помощ, е от изключително значение за живота му. А представете си, ако можехме да знаем кога е възможно този човек да получи инфаркт и му помогнем да го избегне, казват специалистите, подчертавайки значението на ранната диагностика и технологиите.

Едно такова постижение на технологиите в България, оказва се, вече съвсем реално спасява живот.

Такъв случай, който отчитат от медицински център Check Point Cardiо, е на мъж, който живее втори живот след намесата на "умните" технологии и денонощното дистанционно наблюдение, което центърът предлага. Минути преди да се качи на самолета, жизнените му показатели се влошават, което веднага, в реално време, е засечено от наблюдаващата го система и лекарите от центъра. Екипът реагира и веднага насочва мъжа да потърси болнична помощ, което спасява живота му. Човекът не се качва на самолета, където е било въпрос на кратко време да получи инфаркт.

"Именно такава превантивна роля изпълнява онлайн услугата за денонощно наблюдение на медицински център Check Point Cardiо. С помощта на малък уред, който се прикрепя към гърдите, лекари следят денонощно здравословното състояние на пациентите.

Снимка: Check Point Cardio

В реално време медиците знаят има ли и какъв е рискът за здравето в този момент.

Според медицинските проучвания непрекъснатото наблюдение, бързата реакция в реално време, ранната профилактика и адекватно лечение при хората със сърдечно-съдовите заболявания могат да намалят наполовина смъртността и да спасят стотици животи.

Във всеки един момент, 24/7, медиците виждат параметри като пулс, дишане, кръвно налягане, температура.

Снимка: Check Point Cardio

Дистанционен преглед на сърцето - ранна диагностика и адекватна превенция

Голяма част от хората, които използват мобилния апарат имат хронични и основно сърдечно - съдови заболявания.

Дистанционният преглед на сърцето може да бъде заявен и само за 24 часа и това да бъде достатъчно пациентът да бъде насочен за навременно лечение. При други пациенти, се налага по продължително наблюдение за по-точна диагноза. Всички данни, които измерва Check Point Cardio, се събират в електронно досие и се изпращат на пациента и личния лекар. Медиците от мобилния център могат да насочат директно пациента към лекари от различни болници в София.

Снимка: Check Point Cardio

Кардиолог във всяко населено място в България

Услугата Check Point Cardio на практика "осигурява" кардиолог във всяка точка на страната, дори и там, където липсват и лични лекари. Дистанционният преглед спестява време и пари за пътуване до специализираните болници, посочват още медиците от центъра.

Много възрастни хора, които не могат да пътуват до големите градове за преглед при специалист, разчитат на Check Point Cardio. Следят здравословното си състояние ежедневно и получават точни и адекватни диагнози.

Бърза реакция - спасен човешки живот

Когато параметърът, който изчислява риска, светне в червено, лекарят знае, че пациентът не се чувства добре и трябва да действа на мига. Според ситуацията може да се реагира различно - обажда се на пациента и започва да го наблюдава по-интензивно, може да смени лекарство или дозировка, пациентът може да бъде посъветван веднага да се свърже с личния си лекар или да потърси спешна помощ. Самите медиците от Check Point Cardio имат готовност да изпратят Бърза помощ на място при болния човек. Апаратът има паник бутон за случаите, в които пациентът иска да подаде сигнал, че не се чувства добре.

Снимка: Check Point Cardio

Леките и удобни лични монитори могат да се заявят с едно телефонно обаждане

Не е задължително личният лекар да ви посъветва за дистанционния преглед или да му искате разрешение. Услугата няма нищо общо и със Здравната каса.

"Ние сме ориентирани към хората, които се грижат допълнително за здравето си и имат нужда от профилактика, основно по отношение на сърдечно-съдовите заболявания. Услугата се заплаща, но тя всъщото време спестява много време и разходи за стандратните прегледи., обясни още Венцеслав Колев.

Апаратът е лек, удобен и лесен за инсталиране и не пречи на нормалното ежедневие на пациента. Устройството се получава с едно обаждане в медицинския център, а пациентът в състояние да го постави без чужда помощ.

За по-рутинни изследвания може да го използвате за 24 часа, а за постоянно наблюдение има направени пакетни услуги. Може да следите здравето си чрез няколко дистанционни прегледи на месец, или пък, ако състоянието ви го налага, да разчитате на преглед всеки ден от месеца, казват лекарите от Check Point Cardio.

За повече информация се обадете на тел: 0700 10 282 medical или посетете сайта на Check Point Cardio >>

*Съдържанието е предоставено от Check Point Cardio