• Искате да проверите какво е здравословното ви състояние, но не ви се ходи по лекарски кабинети и болници?
  • Имате притеснения за здравето на близък човек, но не може да го убедите да отиде на лекар?
  • Искате да спестите време, чакане и транcпортни разходи за кардиологичен преглед?

Благодарение на технологиите това, което до вчера изглеждаше немислимо, днес е факт. Напълно възможно и достъпно е да си направите дистанционна онлайн диагностика - както на общото ви състояние, така и ако имате конкретни притеснения и оплаквания, свързани със сърдечно-съдовата система. С едно телефонно обаждане може да заявите денонощно лекарско наблюдение и да получите медицинско заключение за 24 часа, казват от

първия телемедицински център у нас Check Point Cardio, чрез който вече 7 години наблюдават дистанционно и в реално време състоянието на хиляди българи.

Как се извършва дистанционната диагностика?

Услугата е достъпна във всяка точка на България. С помощта на малък уред, произведен от тях, който се прикрепя към гърдите, лекари следят денонощно здравословното състояние на пациентите.

Снимка: Check Point Cardio

Устройството се заявява само с обаждане в медицинския център, а след като го получат, пациентите могат да си го поставят и сами. И вече са под пълно медицинско наблюдение - в реално време медиците от Check Point Cardio могат да видят има ли и какъв е рискът за здравето на конкретния човек. Следят редица показатели като пулс, дишане, кръвно налягане, температура.

При почти 80 % от пациентите се откриват нови състояния, а почти същият брой хора получават ново лечение вследствие на нова диагноза, показва статистиката.

Снимка: Check Point Cardio

Центърът предлага и 24-часова еднократна услуга за домашно наблюдение. След този период лекарите дават заключение дали има нужда от по-дълго наблюдение, какво се установява от направения преглед, какви параметри будят притеснение и какви мерки е добре да се вземат.

Всички данни, които измерва Check Point Cardio, се събират в електронно досие и се изпращат на пациента и на личния лекар. Медиците от мобилния център могат да насочат директно пациента към лекари от различни болници в София, посочват още едно от предимствата потребители на услугата.

Дистанционен преглед хваща рано проблеми на сърцето

Голяма част от хората, които и в момента използват мобилния апарат, са с хронични и основно сърдечно - съдови заболявания.

При тях е необходимо непрекъснато наблюдение, навременни реакции и адекватно лечение. Дистанционният преглед на сърцето може да бъде заявен и само за 24 часа и това да бъде достатъчно пациентът да бъде насочен за навременно лечение, което е изключително важно, казват медиците от центъра. Има пациенти, които се наблюдават продължително време, за да се избегнат усложнения и да се вземат навременни адекватни мерки при лечението.

Показателите, които лекарите от Check point cardio следят ежеминутно, алармират за инфаркт или инсулт, което помага да се реагира по най-бързия начин в ситуацията, в която всяка минута е важна. Медиците имат готовност да подадат сигнал и изпратят екип на Спешна помощ на място при болния човек. Самият апарат има паник бутон и пациентът също може да алармира чрез него, когато не се чувства добре.

Системата за онлайн наблюдение може да помогне за намаляване с 35% до 56% на внезапната смърт от сърдечно-съдови заболявания.

Как работи телемедицинският център?

"Мисията ни е медицината да следва пациента, а не пациентът да следва болничното заведение", обясняват от Check Point Cardio.

Тази мисия следват 15 лекари и 40 медицински сестри в един основен и три поддържащи медицински центъра. Към момента над 15 000 пациенти доверяват здравето си в ръцете на опитните кардиолози от Check Point Cardio.

За повече информация се обадете на тел: 0700 10 282 medical или посетете сайта на Check Point Cardio >>

*Съдържанието е предоставено от Check Point Cardio