Проникването е станало към 3.30 часа тази нощ, двамата са влезли в банката през двете входни врати, които са увредени. След като се е задействала алармата, грабителите са избягали. Клонът на банката се намира в центъра на Благоевград, в близост до пазара.

Началникът на ОД на МВР комисар Георги Костов съобщи, че не са откраднати пари, не е проникнато и в трезора, така че гражданите, които имат средства там, трябва да бъдат спокойни, предаде "Фокус".

Районът около сградата е отцепен от полиция. В банката работят полицаи със следови кучета. Разследващи събират доказателствен материал и снемат отпечатъци от входа на помещението. Представители на специализирания отряд за борба с организираната престъпност също са пристигнали на мястото, но по-късно са се оттеглили.

Работата по случая продължава, като предстои извършването на експертизи, двамата маскирани се издирват.

Преди дни банков офис на бургаската улица "Патриарх Евтимий" бе обран, като е бил изрязан отвор в стената от гипсокартон в съседно помещение. Крадците взели метална касета, която е била закрепена за пода, съдържаща сумата от 19 794 лв., 5445 евро, 255 паунда и 411 долара. Установено е, че гипскартонената стена разделяла първия етаж на сградата на две части, като едната е банков офис, а другата е празна.

В началото на април тази година въоръжени мъже обраха 215 000 лева от банков клон в столичния Студентски град и избягаха с мотори.