Земна маса се срути върху локално платно на новия варненски булевард „Васил Левски” в района на ромския квартал „Максуда”, съобщи кореспондент на bTV. Булевардът се прочу с лошия си късмет, след като пороите го наводниха и настилката пропадна. Това се случи само няколко часа, след като премиерът Бойко Борисов похвали ремонта на кръстовището, за който хазната дава над 110 милиона лева. 

При свличането на земната маса няма пострадали, съобщават още от Варна. 

Няколко часа, след свлачището, кметът на морската ни столица Иван Портних намери виновен за случилото се - незаконното строителство в района на пропадналия скат. По думите му там трябвало да има укрепване, но точно преди два дни тричленен състав на ВАС спрял заповедта за предварително изпълнение, която предвиждала събарянето на постройки. Обжалването било насрочено за началото на следващата година, но след инцидента булдозерите влизат в ромската махала "Максуда" още днес. По време на строителството в този район бяха съборени над 200 незаконни постройки.

Новоремонтирано двуетажно кръгово кръстовище във Варна бе отворено за движение малко преди Великден, а работата по тях продължи повече от година и половина. По адрес на трите двуетажни кръгови кръстовища на варненския булевард се изсипаха доста критики и заваляха сигнали, че шосето е негодно за движение, когато вали дъжд. Недоволни граждани алармират, че част от трасето е наклонено и с нарушена окръжност, а друга част минава през трибуните на градския стадион "Спартак". Обширни участъци от платната за движение остават под вода след всеки обилен валеж.