Различни в исканията си протести се очакват и днес. Недоволството, тръгнало от високите цени на горивата, вече е насочено към ниския стандарт на живот, лошото качество на здравеопазването, корупцията, липсата на отчетност от страна на политиците и т.н.

Недоволни граждани протестират в момента пред парламента с искане гражданите да бъдат в центъра на властта, да се промени политическият модел на управление и да бъде намален броят на депутатите. Акцията е обявена като недоволство на българи в страната и чужбина. Един от организаторите Росен Миленов обясни:

"Протестът, който от вчера започна и продължава днес, утре и впоследствие може би ще е безсрочен, е във връзка със внесени искания в Президентството и в Народното събрание. Касае закона за прякото участие на гражданите във властта, а именно хората чрез гражданската инициатива да може да решават всички въпроси, които са от компетентността на Народното събрание. Конституцията го позволява, ограниченията са в закона. Също отпадане и на високите кворуми както за инициирането, така и за действителността".

Протест в Лом блокира кръгово кръстовище в града тази сутрин.

"Протестите няма да прекъснат докато всички цени не паднат до това ниво, което хората могат да си позволят", каза пред bTV организаторът на протеста Венцислав Йосифов.

Утре може да бъде блокиран проходът "Петрохан".

Пореден протест се проведе днес и в Шумен. Недоволни от ниския стандарт на живот, високите цени на горивата и на стоките от първа необходимост се събраха пред спортната зала в града. Протестиращите се обявиха и против лошото, според тях, здравеопазване и искат промяна, която да направи животът в страната по-добър.

В неделя в Столичната община са заявени 4 протеста.

"В неделя от 15 ч. в центъра на София ще има "Народен сбор". Ние сме обяснили още през 2013 г. какво искаме - спиране на политическия геноцид над населението", заяви един от координаторите на събитието - Георги Георгиев от Граждански форум "Промяна".

Той посочи, че лидерите на сегашното недоволство са били по улиците и по време на февруарските протести от преди 5 г., които за първи път свалиха от власт Бойко Борисов.

И той, и друг от организаторите - Методи Бъчваров, бяха категорични, че зад тях не стои партия. На сбора ще бъдат избрани лидери, а президентът Румен Радев ще бъде поканен "да каже дали той застава до народа". Оставката на Валери Симеонов е поредната замазка на Стената на плача в България, това е начин за укротяване на протестите, подчерта Бъчваров.

"Не се ли смени цялата тази политическа сган, която ни управлява, няма как да има просперитет", категоричен беше и Георгиев.

Двамата заявиха, че не са анархисти, не желаят безредици и целите им с другите демонстранти в страната са общи.

Не такова впечатление обаче създадоха думите на организатора на благоевградския протест Александър Стамболийски. Той подчерта, че се разграничава от планираното за неделя и готви голямо мирно събитие в понеделник.

"Цените на горивата са катализатор на цялостното социално положение в България (...) Не само горивата са фактор, виждаме все по-големи абсурдни през последните две седмици", заяви Стамболийски.

Той се обяви за мажоритарни избори.

Осъждан ли е за измами организаторът на благоевградските протести, каквато информация се появи в медиите? "Все още не", каза Александър Стамболийски, като посочи, че съдът не е приел собствените си експертизи и сега тече обжалване.