Продължава да се работи по всички версии, свързани с убийството на телевизионната водеща в Русе Виктория Маринова. Това заяви в интервю за bTV главният прокурор Сотир Цацаров.

Очаква се утре заподозреният Северин Красимиров да бъде екстрадиран в България, а в следващите дни да бъде изправен пред съда. Той ще пристигне у нас с полет от Германия, съпроводен от представители на германските власти.

"Веднага след кацането тук под конвой на съдебна охрана обвиняемият ще бъде транспортиран до следствения арест в Русе, където следва предявяване на обвинението и, разбира се, внасяне до Окръжен съд - Русе за вземане на постоянна мярка за неотклонение. Следват и другите действия по разследването - разпит, назначаване на експертизи, свързани с неговото състояние и неговото психическо здраве", отбеляза Цацаров.

За прокуратурата и полицията няма съмнение, че извършителят на убийството е 21-годишният Северин Красимиров. Смята се, че между него и жертвата не е имало предварителен конфликт.

"Не можем да говорим за следене в дни или за следене в конкретния ден. Това, което показват доказателствата на този етап, е случайна среща, набелязване на жертвата и директно посегателство върху нея", посочи главният прокурор.

ДНК тестовете и охранителните камери са в основата на бързото разкриване на случая.

"Изненада ме тази бруталност. Това, което потресе буквално, бяха протоколите от огледа и демонстрираното отношение към жертвата. Очевидно лице, за което нито човешкият живот, нито конкретната жена е имала някаква стойност, освен като средство да удовлетвори инстинктите си и толкова", изтъкна главният прокурор.

Все още се проверява дали Северин е имал съучастници.

"От намерените на произшествието предмети, угарки, фасове от недопушени цигари се правят изследвания за ДНК профил. На практика се проверява абсолютно всичко. Ние не сме затворили страницата с извода - има ДНК съответствие, то е на Северин, случаят е приключен", увери Цацаров.

Тепърва от следствен експеримент, разпити и експертизи ще се доразплита бруталното престъпление.