Малко прибързано решихме, че случаят е само криминален. "Мотивите на убиеца ще станат ясни по-късно, може и да е поръчано това убийство". Това заяви по bTV адвокат Георги Богданов. По думите му при това положение са си отдъхнали политиците, че няма да бъдат критикувани от Европа.

"Започна силна бомбардировка от страна на управляващите - ето видяхте ли, у нас не убиваме журналисти. Но ние не можем да говорим за Виктория Маринова само като журналист, у хората напрежението си остава", посочи адвокат Богданов.

По неговото мнение в поведението на Северин Красимиров е имало знаци, че ще извърши нещо подобно.

"Не може човек на 20 и няколко години да злоупотребява системно с алкохол и наркотици и това да остане незабелязано. Но трябва да има някой да го забележи. У нас така наречените "цигански махали" все повече се оформят като затворени общности, в които не само районен инспектор не влиза, ами не е ясно какво се случва вътре - влизат особени религии, влизат наркотици, имаме майки на по 10-11 години", коментира още адвокатът.

Напрежението остава, посочи и ПР експертът Александър Христов. "Убийството на човек от медиите, политик или полицай, в общественото съзнание е нещо по-различно, защото автоматично се свързва с работата на човека", изтъкна той.