Пред Паметника на Незнайния воин в столицата се състоя традиционната церемония по издигането на националното знаме по повод 3 март. Тази година честваме 146-ата годишнина от Освобождението.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

Премиерът Николай Денков поздрави представителните роти и поднесе венец заедно с вицепремиера Мария Габриел.

Пред паметника минута мълчание запазиха още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, кметът на София Васил Терзиев, представители на дипломатически мисии у нас и много граждани, дошли на площад "Александър Невски" въпреки хладното време.

Сред присъстващите на церемонията бяха и бившите премиери Симеон Сакскобургготски и Огнян Герджиков, както и други министри, представители на политически сили, дипломати.

Снимка: БТА

При изпълнението на националния химн от Гвардейския представителен духов оркестър беше произведен салют от двайсет артилерийски залпа. В церемонията участваха представителни формирования на Националната гвардейска част.

Снимка: Bulphoto

По-късно бе извършена и тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред сградата на президентската институция. 

Снимка: БТА

Кулминацията на честванията за 3 март в столицата е довечера в 18.30, когато на площад "Народно събрание" ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово.

Снимка: БТА