Още в началото на днешния четвърти поред протест срещу кабинета "Орешарски", симпатизанти на "Атака" блокираха с автомобили и микробус част от улица "Г. С. Раковски" около централата на партията, предаде БТА. Те посочиха, че причината да блокират улицата е да се опази сградата от протестиращите.

Малко след 22 часа мирното дотогава шествие стигна до централата на "Атака", след като преди това хората освиркаха централите на БСП, ГЕРБ и ДПС. Посрещна ги обаче плътен кордон от жандармеристи, които бяха отцепили партийната сграда, а националистите започнаха да хвърлят бутилки по множеството. Около 200 - 300 привърженици на "Атака", облечени с черни тениски, се бяха събрали пред централата на партията.

Започна замеряне с камъни и бутилки между двете страни и само кордонът попречи да се стигне до по-сериозни сблъсъци. На място пристигна цялото ръководство на СДВР и на Охранителна полиция.

Трима души са леко пострадали, а един е задържан при протеста, съобщиха от СДВР.
БНР съобщи, че пострадалите са 8. Екипите на Спешна помощ на място са оказали съдействие на седем от тях. Сред пострадалите са един жандармерист и депутатът от "Атака" Кристиян Димитров.

Протестиращите скандираха "Турци сте", "Еничари" и нецензурни обиди по адрес на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров, който пък не им остана длъжен и ги нарече "национални предатели", докато ПП "Атака" била спасението на България.

Лидерът на националистите бе ревностно пазен от заобиколили го членове на партията, които държаха столове и маса над главите си, за да не бъдат ударени от прехвърчащите предмети.

Протестите в останалите големи градове в страната преминаха спокойно и без провокации. Шествия имаше във Варна, Пловдив, Велико Търново, Русе, Бургас, Благоевград и Добрич.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Изчерпа ли правителството кредита си на доверие?

Вижте снимки