Напрежение пред БНТ преди участието на президента Румен Радев в "Панорама".

Пред сградата на "Сан Стефано" 29 са се събрали симпатизанти на БОЕЦ, участници в големите протести срещу правителството, представители на движението "Системата ни убива" и др., които разпалено спорят помежду си. Емоциите се разгарят, но засега няма нужда от намеса на полицията, която е на място.

По-рано днес от БОЕЦ обявиха, че готвят поредната протестна демонстрация "Гражданска Панорама" пред сградата на националната телевизия. Те твърдят, че Румен Радев имал намерение да отиде при протестиращите, за да поздрави "бойците и гражданите, като в същото време пикаджиите на Буда и Пеевски щели да организират "контрапротест", за да замерят Радев и да саботират събитието".

Скрийншот: България он еър

Все още не се знае дали протестиращите ще искат да разговарят с държавния глава, но от БОЕЦ обявиха, че имат въпроси към него. Участниците в големите протести, към които обединението, предвождано от Георги Георгиев не се присъедини, а правеше свои собствени акции, спорят помежду си на тема Румен Радев. "Бойците" заявяват, че имат въпроси и критики към президента, а другите протестиращи ги обвиняват в "евтин ПР" и "циркове". Отец Дионисий взе микрофона и опита да помири двете агитки. Чуват се възгласи: "Радев! Радев!".  

В 20,40 часа пред главния вход на БНТ спря колата на НСО заедно с президента. Той бе посрещнат с аплодисменти от протестиращите. Радев само им помаха и бързо влезе в сградата на телевизията, придружаван от охранителите си. 

След участието си при Бойко Василев, Румен Радев излезе от централния вход, поздрави събралите се и си тръгна.

Хората носеха и нашивки на връхните си дрехи - златни звезди, като символ на протест срещу изказването на премиера Бойко Борисов "Работата е свобода", свързващо се с концлагерите.

Междувременно пред БНТ се появи трета група, която носи плакати "Оставка, Радев!" и "Импийчмънт". Те са ситуирани откъм бул. "Евлоги Георгиев" и задния вход на телевизията. 

 

Очаквайте подробности!