Над сто души се събраха на входа на Морската градина във Варна да почетат паметта на руския опозиционен лидер Алексей Навални.

Снимки от мероприятието ВИЖТЕ ТУК >>> 

Пред импровизиран кът с негови снимки мнозина поднесоха цветя и запалиха свещи, след което коленичиха и запазиха минута мълчание, предаде БТА. 

Сред посланията, отправени от присъстващите, изписани на плакати, бяха думите "Героите не умират", "Той не се предаваше и ние няма да се предадем", "Алексей Навални загина за вашата и нашата свобода".

"Той беше безстрашен борец за правда. Беше надежда за всички нас, много го обичахме и вярвахме, че ще оцелее и един ден ще бъде свободен", посочиха част от хората на бдението.

Организатор на демонстрацията е сдружение "За свободна Русия". От тяхно име Татяна Кристи заяви, че Навални е бил надеждата не само на руснаците, а и на демократичния свят, че един ден Русия ще престане да бъде фашистка диктатура.

Снимка: Булфото

"Три години измъчваха душата и тялото му. Успяха да прекършат само тялото, но душата е по-важна, защото тя ще живее вечно", каза тя и допълни, че във Варна са се събрали българи, руснаци, украинци и други граждани, които милеят за свободата и искат един ден Русия да се превърне в свободна държава.

Снимка: Булфото