Сигналът е получен на телефон 112 в 23.40 часа във вторник. Тялото, което е било увито в найлонов чувал, е намерено на около 10 метра от пътя.

Съобщено бе, че то е на жена с руса коса, кафяви очи и нормално телосложение.
Извършен е оглед в присъствието на съдебен лекар от Русе.

От събраните доказателства е безспорно, че жената е била умишлено умъртвена, посочиха от прокуратурата в Разград, цитирани от БТА. Предвид спецификата на разследването към момента не можем да предоставим друга информация, заяви говорителят на държавното обвинение Милена Пенчикова.

Убитата е 47-годишната бизнесдама Румяна Генчева от Разград, съобщи по-късно Дарик радио. По-рано бе съобщено, че намереният труп е на жена на видима възраст около 30 години. Към 15 часа нейни роднини пристигнаха в дома и офиса й заедно с криминалисти.

Според неофициална информация жената първо е удушена, а след това е запалена. Генчева е разведена, живее сама в апартамент в центъра на Разград. Има син, който е студент в София. Самата тя е завършила икономика, работила е като търговски представител, а от около 10 години има фирма за почистване на домове и офиси.

Майка й заяви, че голямата й дъщеря не е споделяла да е имала проблеми или някой да я е заплашвал.
Беше добър човек, доверчив, може би това доверие към хората да я е довело до това. Само по телевизията съм виждала такива неща, не съм мислела, че може да ми се случи, само добро към правила”, каза през сълзи възрастната жена.