Това съобщи на специална пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в родопския град комисар Кирил Хаджихристев, цитиран от "Фокус".

33-годишната Гюлшен била от Кърджали, а приятелят й от село Диманово, община Неделино. Младен в момента е излежавал присъда в Трудово-поправително общежитие в Смолян. През 2011 г. е осъден на 2 г. и 6 месеца затвор за изнасилване на момиче, ненавършило 16 години. Преди това през 2004 г. е осъден условно за блудство с непълнолетно лице.

Вчера Младен бил пуснат за 12 часа в домашен отпуск с мотива, че трябва да събере документи за брак и да припознае детето. Той наел стаята в хотела на името на приятелката си.
Комисар Хаджихристев уточни, че от предишен брак мъжът има още 4 деца, едното от което е починало, а Гюлшен - 11-годишно момченце.

Младата жена е паднала от последния етаж на хотела около 18.30 ч. Тялото й е открито от служители на хотела. Когато на мястото пристигнали полицейските екипи, видели мъж на прозореца на 11 етаж, който викал, че ще се самоубие заради това, че е осъден несправедливо и не е доволен от съдебната система.

В 19.20 минути мъжът скочил, въпреки призивите на полицейските служители да не го прави. Криминалистите намерили тефтер, в който Младен бил написал: "Заради две несправедливи присъди си отиват две влюбени сърца".

При огледа в стаята, където е била открита 10-месечната Мадлен, е имало само храна. Бебето е здраво и няма наранявания. То е настанено в Широка лъка в Дома за деца без родителска грижа.

Криминалистите обаче все още търсят доказателства, за да се установи със сигурност, че Гюлшен също е скочила сама, а не става въпрос за убийство.