МВР предприема допълнителни мерки за гарантиране на реда и спокойствието на гражданите преди и по време на предстоящите празници. Екипи с дългоцевно оръжие и служебни кучета ще патрулират на места, където се очаква събиране на много хора, съобщиха от ведомството.

Екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" ще патрулират в районите на големи търговски обекти, коледни базари, централните градски части, жп и автогари, както и в малките населени места.

Част от екипите ще са, освен с дългоцевно оръжие, и със служебни кучета. Основният ангажимент на униформените ще е наблюдение и предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и извършването на евентуални престъпления.

От СДВР и областните дирекции са осъществени предварителни срещи с охранителни фирми на териториите на съответните областни дирекции. Обсъдени са и предохранителни мерки за сигурността на инкасо автомобилите предвид генерирането на по-високи обороти и недопускане на евентуални грабежи на оборотни пари.

От вчера служители от сектори "Специализирани полицейски сили", "Специални тактически действия" и "Жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие, вече патрулират в Бургас по места с голямо струпване на хора. Такива са централната ул. "Александровска", обособените коледни базари и къщички, районът на железопътната гара, двете автогари в града, във външния периметър на големите търговски вериги и моловете.