Служители от сектори "Специализирани полицейски сили", "Специални тактически действия" и "Жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие, патрулират в Бургас по местата с голямо струпване на хора с цел предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и терористични действия, съобщиха от Областната дирекция МВР. 

Засилено е полицейското присъствие по централната улица "Александровска", обособените коледни базари и къщички, районът на железопътната гара, двете автогари в града, външния периметър на големите търговски вериги и моловете. Патрулите е възможно да бъдат и смесени с водачи на служебни кучета.

Подобни патрули са осъществявани и в предходни години и освен външен периметър, е покривана и вътрешна площ в големи търговски обекти, като това по никакъв начин не е нарушавало нормалната търговска дейност и обичайния обществен живот, отбелязват от полицията. От там добавят, че мерките са чисто превантивни.

Междувременно ръководството на ОДМВР-Бургас се е срещнало с представители на частните охранителни фирми и извършващите инкасова дейност, за да изострят вниманието и вземането на предохранителни мерки за недопускане на евентуални престъпления, сред които и грабежи на оборотни суми от големи търговски обекти.