Момчето било нападнато в събота през нощта пред заведение от петима млади мъже, като единият от тях стоял пред вратата на заведението, за да не може охраната да се намеси. Стойко бил пребит, защото се опитал да защити своя приятелка. Въпреки че момчето първоначално успяло да се измъкне от юмруците на нападателите си, малко по-късно било догонено и пребито.

Пред криминалистите задържаният шофьор заявил, че е бил предизвикан от 18-годишния ученик. Той ще остане в ареста за 24 часа, а днес прокуратурата ще реши дали да го задържи за 72 часа.
Според събраните доказателства става въпрос за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

Комисар Стоянов обясни, че органите на реда са се забавили с арестите, защото мъжът се укривал и им трябвало известно време, за да го заловят. И допълни, че служителите му са започнали работа от първия момент на престъплението.

По думите на директора на пазарджишката полиция патрулен автомобил е посетил заведението, станало арена на побоя. След това пострадалото момче и неговите приятели писали обяснения в районното управление.

Стоян Стоянов опроверга информацията, която бе оповестена в медии, че нападателите били от местен боен клуб. Един от приятелите на задържания се занимавал с джудо, но самият шофьор нямал спортни наклонности.