Около 17.20 ч. в сряда на телефон 112 е подаден сигнал за тежка катастрофа край Драгоман.

Пристигналият автопатрул установил, че 53-годишен софиянец с БМВ, пътуващ към Калотина, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в ТИР "Мерцедес". Шофьорът и двете му спътнички - на 63 и 65 години, са загинали на място.

Три часа по-късно между врачанските села Ракево и Баурене 17-годишно момче от София без книжка е катастрофирало, след като е изгубило контрол върху лек автомобил "Пежо". Колата излязла от платното и се ударила в дървета.
На място е загинало 16-годишно момче
, пътувало на предната седалка.

"Шофьорът" и друго момче на 14-годишна възраст са получили тежки наранявания и са настанени в болницата във Враца. По-късно обаче по-малкото момче е откарано в "Пирогов" в много тежко състояние, с опасност за живота.
То е с тежка черепно - мозъчна травма и с още две в областта на гърдите и дясна подбедреница.

17-годишният младеж е оставен във врачанската болница със сътресение на мозъка, мозъчен оток и пневмоторакс на десния бял дроб.
Опериран е и няма опасност за живота му.

Катастрофата край Враца е станала по-същото време, когато в София 35-годишният таксиметров шофьор Михаил Куртев удари 12 души на автобусна спирка на бул. "Цариградско шосе".

Въпреки усилията на лекарите 26-годишната Станислава Асенова почина, а в УМБАЛ "Света Анна" все още се борят за живота на 6-годишната Елена. Там е настанена е 41-годишната майка на момиченцето, която е с тежка политравма и в шок.
Останалите ранени са настанени в "Пирогов", ВМА и "Царица Йоанна".

Тази сутрин пък в Украйна български автобус, превозващ деца от Беларус за лагер в Слънчев бряг, се удари челно в друг рейс. На място загина един от българските шофьори и още шестима души, сред които 13-годишно дете.