15-годишният Емис Адеми от Австрия е постъпил в реанимацията на благоевградската болница снощи, преведен от Спешна помощ с гадене и стомашни болки.

Момчето е погълнало около 30 таблетки от неизвестно до момента лекарство, опасност за живота му няма и вероятно става въпрос за опит за самоубийство, съобщиха от Агенцията за закрила на детето в Благоевград, цитирани от БНР.

Тийнейджърът живее в мотел в благоевградското село Бистрица, нает от германска фондация за работа с деца в риск. В комуната живеят още две деца, за тях се грижат двама възпитатели от Гърция. Според кмета на селото децата в центъра са преживели насилие или са били малтретирани от родителите си. Те не са създавали досега никакви проблеми на местните жители.
Опитът за самоубийство на 15-годишното дете и дейността на комуната на германската фондация се проверяват от Агенцията за закрила на детето.

По същото време в хасковската болница е приета 78-годишна жена от Димитровград, която също изпила 30 успокоителни хапчета след опит за телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на полицията в Хасково.

До фаталното решение се стигнало, след като вчера към 15 часа непозната жена позвънила и съобщила на димитровградчанката, че синът й е катастрофирал и е убил дете. Непознатата поискала голяма сума пари.

Възрастната жена се притеснила и изпила 30 успокоителни хапчета. Тя е била приета в 19,30 часа в Центъра за спешна медицинска помощ в Димитровград и след извършени промивки е транспортирана в хасковската болница за наблюдение, тъй като е била с временна опасност за живота.


Двама мъже пък се обесиха вчера следобяд в Благоевградско, съобщиха от местната полиция. Около 17 часа 45-годишен мъж е открит обесен край пътя за село Изгрев. Установено е, че той е от Благоевград и по тялото няма следи от насилие.
По същото време в Якоруда е намерено тялото на 51-годишен мъж, обесил се в  селскостопанската постройка на дома си.