Тя бе проведена от ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура в началото на декември на територията на София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Сливен, Благоевград, Ямбол, Перник, Плевен, Разград и Ловеч.

Тогава бе съобщено, че престъпната група е извършвала данъчни престъпления чрез "верига" от фирми за търговия със захар. Тези фирми извършвали множество фиктивни сделки помежду си. Така било избягвано плащането на дължимия ДДС, а щетите за  държавния бюджет са за около 2 500 000 лв. Арестувани бяха трима мъже, а Стайко Стайков бе обявен за издирване.

Вчера синът на Миньо Стайков сам е отишъл в спецпрокуратурата с адвоката си.
Той бе обвинен задочно като ръководител на групата, чиито членове Симеон Танев, Добрин Добрев и Веселин Ранчев бяха задържани на 11 декември, съобщиха от държавното обвинение.

Съгласно наложената му на 12 декември м.г. от прокуратурата мярка задържане до 72 часа, непосредствено след явяването на Стайков в сградата на Специализираната прокуратура, той е преведен в следствения арест на ул.
„Майор Векилски“ 2.

В петък в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на Стайков на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.