Това заяви пред Нова телевизия началникът на сектор "Издирване" в националната полиция Ивайло Димитров.

"Те са извън пределите на страната. Разполагаме с информация къде се намират може би. Всичко това е въпрос на проверки и на комуникация с партньорски служби. Когато стигнем до тях, те се задържат и свалят от издирване. Имаме информация, която се проверява. Не мога да кажа откога е тази информация, защото рискувам да разкрия информатора", допълни Димитров.

Дупнишките бизнесмени изчезнаха преди 6 години, след като бяха осъдени на по 5 години за организирана група за рекет. 

През последните дни в социалните мрежи усилено се говори за новата практика за издирване на престъпници на МВР. Полицията пусна във Фейсбук издирваните лица с влязла в сила присъда, а те пък пуснаха телефони за връзка. Някои се оказаха понастоящем в затвора.

"Целим получаване на обратна информация относно тези лица, да ги приведем в известност - било чрез хора около тях, било чрез хора, които са имали взаимоотношения и даже самите те", коментира Ивайло Димитров.

Един от тях - Красимир Тончев - видя публикацията за себе си и остави телефон за връзка. Други пък се оказаха вече в затвора. А пропуските понякога костват човешки живот.

Росен Ангелов успя да се укрие от правосъдието 9 години. И вместо да влезе в затвора за педофилия, уби шестима в Нови Искър и се самоуби. Именно заради трагедията в Нови Искър, МВР решава да качи издирваните в мрежата.