Ученик от Гимназията по архитектура, строителство и геодезия в Пловдив е със счупена ръка, след като е ритнат от две други момчета по време на междучасие.

За поредния случай на агресия в училище, който е станал на 24 януари, разказа майката на пострадалото момче Надежда Паскалева в социалните мрежи. 

"В петък в 11 ч. ми звъни моят голям син Георги. Притеснен го усещам и има защо. Казва ми да отида бързо до училището (ПГАСГ" Арх. Камен Петков" в Пловдив), че е станал инцидент с него. Предполага, че му е счупена ръката. Стават такива неща. Отивам, посрещат ме директор, класна и т.н. Уверяват ме, че е инцидент. Две момчета - Атанас и Мирослав се надскачат и помолили Георги да скочи и той, че е висок, за да разберат колко високо може да скочи.

Моят син е възпитан, скромен, не е агресивен и е научен да прави добро. Никога няма да обиди някой, а още по- малко да го нарани. Затова наивно и безрезервно скача.

Когато е в най-високата точка, му ритат краката с такава злоба, че прави почти шпагат и се приземява удряйки главата, опашката и най- вече ръката. С цялата си тежест се приземява на ръката. Измества се ставата на китката и се чупи. Наложи се операция по спешност с пълна упойка и два пирона. Пак с упойка ще се махат след месец, живот и здраве. Изключват единия от училище - Атанас, а Миро е ритнал по- силно и злобно. Разбирам, че не е инцидент, а предварително замислен план, защото има направени клипчета. Как се правят случайно клипчета на падащ човек? Това може да е детето на всеки. Тези абсолютно лишени от мисъл деца са навсякъде. Можеше да си счупи главата, гръбнания стълб..."

Майката е категорична, че синът й е скочил, за да покаже, че може да скача високо, но не е знаел, че го снимат и че ще му ритнат краката.

В първия момент неговите съученици са започнали да се смеят, но след това са видели, че е нещо по-сериозно, че ръката му е в неестествена позиция и са се уплашили, добави Надежда Паскалева.

Вчера полиция е разпитвала другите две момчета от клипа.

"Двете момчета споделили, че са видели подобен клип в социалните мрежи и са решили, че могат да го приложат на практика в училище. Не са си дали сметка, че това е безумна шега и може да доведе до този инцидент", обясни Марияна Спасова, директор на Гимназията по архитектура, строителство и геодезия в Пловдив пред БНТ.

Тя е категорична, че провинение има, значи трябва да има и санкции. По думите на Спасова, вече се е провело заседание на координационния съвет в училището. Процедурата по закона изисква време, в което от ръководството на учебното заведение да уведомят "Закрила на детето".

От Областната дирекция на МВР вече съобщиха, че са се самосезирила и е започнала проверка от криминалисти в Шесто РПУ. За резултатите от нея към момента е уведомена Районната прокуратура в Пловдив