"Съденинението прави силата" е свещен лозунг! ЛГБТИ плюс пропагандата го оскверни, коментират младежите от ВМРО.

Острата реакция на Националния младежки комитет на ВМРО идва в отговор на скандална "инсталация", направена вчера върху фасадата на парламента. Върху нея е прожектирано знамето на гей общността, а върху свещения надпис "Съединението прави силата" е прожектирано едно от посланията на "София прайд", който се провежда днес. А именно: "Съединението ни прави силни. Омразата ни прави слаби".

"Ние, като последователи на великото дело на войводите и на нашите предци, били се за всяка педя земя на Родината ни в Сръбско-Българската война, в Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание, в Балканската и Междусъюзническата войни и последвалите Първа и Втора световни войни, не можем под никакъв предлог да приемем, че подобна провокация е "просто изкуство". И не разбираме как хора, стаили толкова много агресия и арогантност в действията си, могат да говорят любов, уважение и равенство. Любовта към какво, ЛГБТИ+ хора? Защото Вашето е себелюбие и опасен егоцентризъм. Това не е святата любов към Отечеството, която изисква себеотрицание. Нито святата майчина любов, възпята и увековечена в емблематични български творби! Защото тя изисква почит към семейството, традициите, морала и християнската вяра", коментират младежите на ВМРО.

"Вчера Вие осквернихте символа на държавността - Народното събрание. На тази сграда може да се веят само националният трибагреник и знамето на ЕС, част от който е България. С вашите пошли действия и налагането на разноцветния ЛГБТИ+ флаг Вие дори откраднахте дъгата от децата.

А като прожектирате Вашите символи и пътеводни мисли върху парламента какво искате още да ни кажете? Че вече тази сграда е Ваша ли? И тя ли е изконно Ваше право на собственост и платно на "различността" Ви, която уж искате да превърнете в равни права, а всъщност развявате като паспорт за привилегии?"

До тук с Вас и Вашата "дискриминираност", заявяват още младежите от ВМРО. 

Патриотите се обръщат към столичния кмет Йорданка Фандъкова, ръководители на всички служби за сигуроност - Министерството на отбраната, на Министерството на вътрешните работи и на Държавна агенция "Разузнаване", Държавна агенция "Национална сигурност", които са описани като отговорни 

в чл. 1, ал.2, за изпълнението на ПМС № 181 (Постановление № 181 от 20 юли 2009 Г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност, с последна актуализация от 20 април 2021г.). 

"Кой от Вас допусна подобна гавра с обект, включен в приложения списък на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност, IХ. Сектор "Държавно управление", т. 2. Стратегически обекти: 2.2. Народното събрание?", питат младежите. 

Снимка: ВМРО

"За нас от НМК на ВМРО това е не само неморално, но и противозаконно. Ако тази позорна инсталация е била официално разрешена, то ние ще настояваме отговорните лица да бъдат отстранени от длъжност. Ако се окаже своеволие на ЛГБТИ+ общността, то нека тогава веднъж завинаги, заради това погазване на държавността, техните пошли паради на "различността" да бъдат официално забранени", заявяват в заключение младежите от ВМРО.