Това е станало в неделя малко след края на срещата ЦСКА - Локомотив (Сф) - 1:1. Те са започнали да бият невинни граждани.

Първата разпра пламнала на предпоследния етаж, където запалянковците започнали да разпитват посетителите в мола кой от какъв отбор е. Голямото меле обаче станало на главния вход. Трима пострадали са били откарани с линейки във Военна болница, състоянието им е сериозно.

Хулиганите избягали по бул. "Черни връх" след намесата на охраната на мола. 

Биячите не са посягали на жени и деца, както и на случайни хора, които са били в търговския център. Това категорично заявиха пред БЛИЦ охранители.
„Бяха с черни якета и предварително знаеха къде да търсят тези, които биха. Молът почерня, когато влязоха”, разкри един от униформените служители.

„Стана страшно, напълниха мола. Май бяха футболни фенове, защото спореха нещо по такива теми. Сигурно са били на мача ЦСКА - Локомотив и още там са се сдърпали. Боят стана на втория етаж. Добре, че не потрошиха някой магазин. Полицията разследва случая, те ще кажат повече подробности”, посочи друг от охранителите.

Според очевидци, хулиганите не са имали по себе си фенски шалчета или други атрибути, по които е можело да се разбере от коя агитка са. След като не срещнали бърза реакция и сериозна съпротива от охраната на мола, вандалите избягали по бул. „Черни връх” и се разпилели по тъмните улички на „Лозенец”.

Нападателите все още се издирват, снемат се видеозаписи от камерите за наблюдение, изслушват се свидетелства на очевидци и служители.