Това е основната версия на разследващите, след като първоначално се подозираше, че те са се натровили, докато били на семейната вила, където бяха намерени телата им, съобщиха bTV, в. "Монитор" и БГНЕС.

Близки на нелепо починалите Цветана Ненова и Лъчезар разказаха, че според данните от аутопсията най-вероятно смъртта им е предизвикана от задушаване. Вилата над Панагюрище била с недовършена електрическа инсталация и по тази причина използвали преносим генератор.

Постройката не била измазана, затова газовете са се просмукали и отровните изпарения са задушили майката и детето, докато гледали телевизия, легнали прегърнати на леглото, споделиха още роднини.

По ирония на съдбата фаталният инцидент е станал само ден преди семейството да доведе майстор, който да прокара електричество до вилата.

Тя била любимо място за младата жена и сина й, след като се развела с бащата. 

Още вчера, когато майката и момченцето бяха погребани, семейството отхвърли категорично версията за планирано самоубийство. 

Все още се очаква официално потвърждение за смъртта на двамата от МВР. От Областната дирекция на полицията в Пазарджик коментираха пред "Фокус", че назначените изследвания не са готови. Засега има само първоначални данни от аутопсия.

Д-р Ангел Фингаров, завеждащ отделението по "Съдебна медицина" в МБАЛ-Пазарджик, обаче засега не потвърждава версията за задушаване с изгорели газове.

Към момента нямаме официално заключение, тъй като сме изпратили проби за изясняване на причината за смъртта. По първоначална прогноза е хранително отравяне. Взети са пробил за въглероден окис, за отравяне с гъби, миша отрова и други хранителни продукти”, каза той.