Според защитника Георги Лялев, Пиже искал да тушира напрежението в махалата, затова се намесил. Василев само псувал и крещял, но нямало никакви данни, че е нападал журналистите, съобщи Нова телевизия.

"Цялото обвинение срещу него е, за да се угоди на една медия", твърди Лялев.

На 6 октомври репортерката Надя Ганчева, операторът Михаил Кръстев и шофьорът Валентин Иванов бяха нападнати и бити от Трайчо Василев, доведения му син Владимир Андонов и още десетки роми. Камерата на екипа бе счупена, а по колата бяха нанесени щети.

Преди седмица Софийският градски съд остави в ареста Пиже и Андонов, а другите двама обвиняеми за побоя - Ангел Ангелов и Иво Василев, бяха освободени под парична гаранция от по 1000 лева.

Днес пред Софийския апелативен съд адвокат Георги Лялев представи лист за хоспитализация на внучето на Пиже, което било прието в болница заради стреса, преживян по време на нападението. Владимир Андонов пък трябвало да бъде освободен, защото имал кредит за изплащане.

"В светлината на заливащите ни по същата тази медия формати, е най-малко цинично да бъдат повдигани обвинения на Пиже и да се иска задържане", категоричен беше Лялев.

"Целена и търсена провокация" - така адвокатът описа поведението на журналистите.

Според прокуратурата обаче, дори и да е имало провокация, ромите не е трябвало да реагират така.

"Искам да бъда освободен под гаранция", заяви Пиже в последната си дума пред магистратите.

Софийският апелативен съд обаче остави кандидат-общинаря и доведения му син в ареста.