Сигналът е подаден около 12,30 часа. Инцидентът е станал в гъстата гориста част на парка, на една от пътеките между Телевизионната кула и Руското посолство.

Самоличността на мъжа все още не е обявена официално от МВР, но според "24 часа" загиналият е на 41 години и се казва Цветан Цветанов.

На мястото веднага бяха изпратени полиция и линейка.

Екип на Столичната община също дойде на мястото на инцидента. След проверка оттам съобщиха, че падналото дърво се намира на 20 м от пътеката.

В Борисовата градина дойде и зам.-кметът по екология Мария Бояджийска, която в предизборната кампания изпълнява и функциите на градоначалника Йорданка Фандъкова.

Бояджийска обясни, че общината има договор с фирма за извършване на регулярни мероприятия по обезопасяване на подобни алеи. По думите й за последните дни на тази алея са били отсечени 10 опасни дървета, за които е имало информация, че могат да паднат или да създадат друг подобен инцидент, цитират я Дарик радио и БНР.

"Горската част на Борисовата градина се поддържа от частна фирма.Инцидентът се е случил в непосредствена близост до алеята до Телевизионната кула. В случая става дума за дърво, което се намира на 5-6 метра от алеята. Вследствие от дъждовете в последните дни не е издържало и паднало на алеята", обясни зам.-кметът по екология.

Тепърва ще се установява дали падналото дърво е било изсъхнало или е имало друга причина за инцидента. Тя добави, че не е имала данни за незаконна сеч в местността.

В района няма обезопасителни табели, призна обаче Бояджийска. Увери обаче, че екипи от специалисти ще направят нови обследвания за опасни дървета.

От началото на годината в парка са били отстранени над 300 такива, уточниха от общината. Дървета се премахнат поетапно, започвайки от пешеходните зони и близо до булевардите. Дирекция "Зелени системи" към Столичната община включва допълнителни екипи за проверки в лесопарковите части на Борисовата градина, Южния парк и Северния парк.

През 2012 г. Борисовата градина, която е държавна собственост, беше прехвърлена за управление на Столичната община.

През юли 2014 година възрастен мъж беше убит от паднало от бурята дърво в Борисовата градина. Тогава трагичният инцидент стана на пътеката за къпалнята „Мария Луиза".