След като Мая Манолова подписа с Отровното трио за съвместно явяване на изборите, майките от "Системата ни убива" се разграничиха от нея.

"Мили хора, не очаквайте от нас да подкрепим, която и да е политическа или гражданска формация на предстоящите парламентарни избори, имаща нещо общо с така нареченото "Отровно трио". Компромиси няма да правим, позицията ни е принципна и датира от 2018 година. Запознатите знаят, че не е безпочвена", написаха те на страницата си във Фейсбук. 

През август м.г. майките обвиниха триото, че не им дава от парите, които се събират като дарения по сметка на адвокат Хаджигенов. "Скъпи приятели, разбрахме че много хора са превеждали пари, като са си мислели, че тези средства отиват за подкрепа на палатковия ни лагер - за закупуване на храна и вода. Нито ние от НГИ "Системата ни убива", нито някой от подкрепящите ни и протестиращи с нас в нашия палатков лагер нямаме нищо общо с каквито и да е инициативи за събиране на пари за каквото и да било", написаха те във фейсбук тогава.

През лятото протестиращите доста се изпокараха помежду си. Какво обаче е разделило през 2018 г. майките от триото, което тогава дори не съществуваше, не се обяснява в загадъчното съобщение на страницата на "Системата ни убива".