Зам.председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки даде началото на инициатива за запълване на улични дупки във Варна. Заедно със свои съмишленици той организира запълване на дупки на кръстовището на улиците "Селиолу" и "Уилям Гладстон" в крайморския град.

В отговор на въпрос какво налага зам.председател на парламента да запълва дупки по улиците, Марешки коментира, че само безхаберие, некадърност и корупция могат да направят така, че нашите градове - в цяла България, да са превърнати в една грозна кочина.

"Някой трябваше да се заеме да покаже проблема, да покаже, че решението не е толкова трудно и се изисква само воля и не чак толкова средства" допълни той.

Нашата идея не е ние да вършим това, а да накараме общината да си свърши работата, посочи Марешки. Той изрази надежда в другите градове кметовете да започнат да си вършат работата, защото иначе по думите му "ще се наложи нашите симпатизанти в страната и всички които искат да живеят в по-добра среда, да свършат работата". Лидерът на "Воля" допълни, че са готови да помогнат, ако трябва с пари и технологии.

Снимка: БТА

За запълването на дупките се използва технология със студен материал, която я има в България, но по думите му "никой не я използва, защото от една дупка няма как да се откраднат милиони".

Запълването на една дупка, от по-големите, струва около 200 лева, тази част от цялата улица ще я оправим с около 1500 лева, каза още Марешки. По думите му с не много пари може да бъде преобразена не само тази улица, но и цяла Варна и България.

Снимка: БТА