Лидерът на "Воля" Веселин Марешки призова българските граждани да не се поддават на провокациите за блокиране на бензиностанцията му в столичния квартал "Люлин", съобщиха от партийния пресцентър "във връзка с разпространени призиви от страна на лидиретите на протестите".

Марешки изтъква, че е единственият политик, който е на страната на народа и който не е обвързан със статуквото и с корупционни схеми и повече от 25 години помага на хората да живеят по-добре.

"В момент, в който в цялата страна се надпреварват да правят фейсбук групи с хиляди ограбвани българи и настояват да отворя и в техния град бензиностанции и аптеки, в този момент предводителите на метежа Румен Радев, Мая Манолова, Христо Иванов, "Отровните" са ви призовали да не купувате лекарства и горива от моите аптеки и бензиностанции. С което де факто са ви призовали да отидете при картела! И на практика са направили самопризнание на кого служат. Лидерите на метежа се оказаха патерици на картела, на корупцията, на контрабандата", заявява още зам.-председателят на парламента.

В обръщението се посочва още, че лидерите на протестите стигат по-далеч и искат "още по-голяма анархия" като призовават за блокиране на бензиностанцията в квартал "Люлин" в София.

"Не се поддавайте на тези долни провокации на Радев, Манолова, Иванов и всякакви други отровители. Нека ние сме разумните. Изграденото от мен през последните почти 30 години и това, което милиони българи са си спестили благодарение на моя бизнес-модел, са неоспорими факти! Колкото и да скачате, няма как да го стигнете, нито да го заличите, нито да го отровите! Помислете и вие дали изобщо можете да направите нещо за народа, а не само за себе си", обръща се Марешки към организаторите на протестите.

А накрая завършва:

"Мимолетната ви слава ще отмине, истините ще излязат наяве. Хората ще ви забравят - и това е в най-добрия случай. Бог да пази България от такива реформатори и нови войводи като вас!".