В момента разделението не трябва да бъде "леви-десни", а да има обединение срещу тази неясна, неведома сила, която кара цели държави да се самоубиват икономически. Не знам каква е тази сила, не мога да я формулирам, но тя съществува. Целият свят се е побъркал и реагира по крайно неадекватен начин. Това каза инфекционистът доц. Атанас Мангъров пред bTV, коментирайки това, че влиза в изборните листи на АБВ.

"Не ми е била целта да вбия клин между Петков и Първанов", обясни той.

"Ако исках да оглавя листа, щях да бъда в друга партия. Моето решение да бъда в АБВ не е политическо, а човешко. Това е партия, която се обърна към мен, довери ми се, защото споделя моето виждане за нещата. И на практика тя ми дава пълна свобода. Не съм ангажиран с нищо. Мисля, че изборът ми е правилен и бих посъветвал много хора да ме последват", добави той.

Доц. Мангъров каза още, че страните, в които мерките са най-големи, заболеваемостта е по-висока и там се появяват нови щамове.

"Това е феномен, който ще мине през цялото човечество и ще си отиде когато се получи т.нар. колективен имунитет. Много хора ме питат дали да се ваксинират и аз им казвам - все едно ми задавате въпрос дали да се ожените. Проблемът пред тези ваксини е, че те не са изпитани по правилата", допълни доцентът.