На километър 28 от най-новата магистрала "Марица" има опасни хлътвания. Нацепен и вълнообразен асфалт се забелязва на няколко участъка от аутобана. От двете посоки - към София и обратно Свиленград, в десните ленти е опасно за шофиране. Задължително трябва да се кара вляво.

Снимка: Xnews.bg

Това разказват от сайта Xnews.bg. Вижте какво още забелязват колегите при внимателен обход на ЛОТ 1 от магистралата:

Гумите на автомобила, минали по ЛОТ 1 по АМ "Марица", започват да тресат при неравностите и е абсурдно да се кара с разрешената скорост от 140 км/ч. Наближавайки 21-ви километър преди река Марица, отново има изронен асфалт. Стигайки до въпросния 28-и километър, нещата загрубяват. Там с метри платното е вълнообразно и с кърпежи. От АПИ поне са се сетили да сложат знаци за ограничаване на скоростта. Очаква се да започне ремонт, но кога - не е ясно.

Снимка: Xnews.bg

Продължаваме в посока Хасково и стигаме до вече подобреното състояние на настилката, но все още неравно, до река Банска. Точно тук през есента на 2015 година, 3 месеца след като бе открит ЛОТ 1 от 31-километровата отсечка Оризово - Димитровград, магистралата пропадна метър надолу в продължение на 100 метра.

Снимка: Xnews.bg

След спешни ремонти за още 50 милиона лева се стигна и до ОЛАФ (Европейската служба за борба с измамите) за злоупотреба по изграждането на участъка на "Марица", която се оказа и най-скъпата досега. Изграждането й надхвърли 200 милиона лева.