Трета поредна неделя медици от Ловешката болница и жители на града ще блокират за час, от 17 до 18 часа, движението по главния път София - Варна в района на пътен възел Абланица заради продължаващото тежко финансово състояние на областната болница и неясното ѝ бъдеще, съобщи БНР.

След като и тази седмица не получиха заплати, ловешките медици продължават да настояват държавата да предприеме спешни мерки за излизане на болницата от тежкото й финансово състояние:

"Възмутени сме от наглото поведение на министър Ананиев да задава един и същи въпрос - "Къде сме били досега?". Ние сме си били на работните места. Трябва да отговори на нашия въпрос - "Къде беше държавата?". Във всеки борд е имало представител от министерството. Те си назначаваха директорите, а накрая ние излязохме виновни. Искаме документ, подписан, за вдигане на запорите".

"Ще протестираме, докато видим реални действия, не само някакви планове на хартия" - казаха протестиращи.

По-рано тази седмица премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър да намери начин незабавно да изплати закъснелите заплати на работещите в болниците в Ловеч и Враца.

Прокуристът на болницата в Ловеч д-р Ченко Чалъков каза в петък за "Хоризонт", че заплатите ще бъдат изплатени чак в края на месеца.