За лечението на Дани правителството дари 216 000 евро от върнатите бонуси на членовете на кабинета и висшата администрация, но се оказа, че парите за трансплантацията му са вече събрани. За него от сметката остана да се платят само разходи по хотела, но не беше обявено колко са те.
По-късно кабинетът отпусна от сметка "Бонуси" други 15 000 лв. за болно от рак дете.

Младежът е починал в отделението на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания, в което се грижат за него от 13-годишен, съобщават негови близки на страницата му във Фейсбук. Преди това е бил в реанимация, допълва БЛИЦ. Погребението на Дани ще се състои на 29.07(неделя) от 13.00 часа в гробищата на Бакърена фабрика, София.

“Тази история започна през 2007 г., когато с нетърпими и потресаващи болки съм приет в болница, стреснат и в паника без никаква представа какво ми предстои. От този момент разбрах, че съм болен от много тежка и рядка злокачествена болест. Диагнозата е остра В-клетъчна лимфобластна левкемия. Това нещо продължава пет години за мен и чувствам, че краят вече трябва да дойде, защото аз толкова силно го искам и желая. Искам да вярвам, че не съм болен, а просто минавам едно изпитание. Нямам намерение да изгубя! Дори и болестта не може да ме спре от успеха! Аз искам живот!”, написа в обръщението си през февруари младежът, аргументирайки молбата си за помощ.

През май полицията арестува пловдивчанин измамник, който чрез Facebook събирал пари за болния от левкемия Дани Стоев. За набирането на средства за лечението на 18-годишния Йордан Стоев бе създадена официална Facebook страница, както и регистриран кратък sms номер към единния дарителски телефон 17777.