Дани изгуби битката с левкемията

18-годишният Йордан Стоев, който бе болен от рядка форма на левкемия, почина днес, съобщи БНТ. Той успя да замине на лечение в Германия, благодарение на помощта на приятели, които събираха средства, за да му помогнат.

Обратно в новината

Коментари - Дани изгуби битката с левкемията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

без коментар..момчето си отиде.много жалко!

Защо, защо, защо! ЗАщо трябва да умират такива хубави деца в България, а изродите и престъпниците си живеят цял живот безгрижно! Чета и плача за това добро момче, което е починало днес, от тази ужасна болест.МНого се надявах, че ще оздравее, но уви..... Почивай в мир Дани!

почиваи в мир дани поклон пред паметта ти

Светла ти памет, Дани! Почивай в мир!

Много тъжна новина! Искрено се надявах и вярвах, че Дани ще пребори тази коварна болест! Приживе в очите му се виждаше голяма надежда за излекуването му, но уви.....ПОЧИВАЙ В МИР, МИЛО МОМЧЕ!!! СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ!

Почивай в мир Дани! Дано си на по-добро място! Съболезнования на родителите и близките!

Мило момче,желая ти едно по-добро място - без болка и страдание! Мир на изстрадалата ти душа!

Такива хора като Дани трябва да си отиват по-бързо! Те виждат безхаберието всеки ден в очите ни и просят глътка надежда от нас. Едни от нас заделят заради съвестта си някаква сума пари , а други не! Но всички ние не правим нищо , за да изживее всеки човек щастливо дните си независимо дали си отива на 20 или на 100! А, парите са просто виртуално измерение на ценностната ни система!

съболезнования на семейството. Почивай в мир Дани!!!!

Бог да помага на семейството на Дани!Дано момчето е вече на по-добро място и да почива в мир!А пък този-'ikonomist'е прав за жалост....понякога се използват средства за лечение на умирающи болни,вместо да се спаси нечий друг живот....Виж кл.пътека 297....Ала всеки има право да живее и да се ползва от всяка възможност за лечениелЛошото е,че понякога парите са определящи-който е богат се лекува в чужбина...много наши политици и мутри....такива като Дани се борят и страдат!Почивай в мир и светъл път пред теб!

Клинична пътека 297 е за консервативно лечение - тоест - инжекции, системи и хапчета. Тя не включва оперативно лечение при онкологичните заболявания, нито трансплантация на костен мозък. Така че не винете хората, потърсили оперативно лечение в по-надеждни клиники. Всеки родител би пожелал най-доброто за своето дете, Дани със сигурност е заслужавал всяко усилие!

многи тъжно...

Здравейте всички, нека да Ви информирам, че лечението специално на онкологичните болни в България се извършва напълно идентично с това на пациенити от Западна Европа. Ако погледнете статистиките за преживяемостта ще видите, че числата са идентични. Ние използваме абсолютно същите процедури и медикаменти, които са описани в международно приети планове за лечение. В Западна Европа често прилагат така нареченото екпериментално лечение, на половината от пациентите се дава плацебо !!! другата половина получават някакъв екпсриментален медикамент, ако имаше обаче някаква полза от него той щеше да е приет в международните процедури по лечение на даденото заболяване и щяхме да го прилагаме и ние. Това което се прави с тези кампании е чисто лъжене на хората и пациентите и даване на напразни надежди. Разберете че има много нелечими болести, особено някой онкологични такива с много лоши прогнози. Др. Пешо

;( горкото момче колко живот имаше пред него такова хубаво и младо момче ;(;(;( р.и.п *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В такива моменти хората нямат избор и вярват...

ПОЧИВАЙ В МИР, СМЕЛО МОМЧЕ! СЪЧУВСТВАМ НА БЛИЗКИТЕ!

Почивай в мир!

Почивай в мир!!!

много красиво момче,поклон пред паметта му и суболезнования на близките му!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Почивай в мир,смело момче!!! Съболезнования на родителите,близки и приятели!

Да, хората като даряват и си представят година-две живот под формата на ритане на фурболна топка, дискотеки и припичане на плажа, а действителността е мъка и нещастие в очакване на кончината на легло.

Бог да те прости, момче... Само аз ли забелязвам или наистина стана практика "мастити" клиники в Израел и Германия да "обезкостяват" семействата на терминално болни? Да продават лъжлива надежда, че преборват рака за има-няма 150-200 хиляди евро? Че винаги родните лекари "късно са открили и нищо не са разбрали" и затова, разбира се д-р Моше или Мюлер, въпреки астрономическите такси и хонорари, в крайна сметка остават всичко на божията воля...Ще спра дотук от уважение към паметта на тези, които са на другия бряг или вече чакат лодкаря...

Причината е, че не се реагира мигновено, не се осигуряват своевременно средства за незабавно лечение, губи се време в кампании за набиране на средства лев по лев, а болестта се развива бързо и докато се съберат парите вече е късно. Ако се осигуряват средства за лечение на децата в подобни ситуации навреме, нещата щяха да стоят по друг начин.

А не е ли по-ефективно да изградим клиники и да осигурим заплащане, което да задържи лекарите тук?

Има болести при които реакцията е от значение, при други това не е така...Без значение какво мислите за БГ медицината, 5 годишната преживяемост, при диагноза рак, у нас и в Западния свят е близка...

Бог да го прости момчето! Съболезнования на близките!

В България също не излиза много по-евтино, защото консумативите са си вносни. Единствено лекарския труд, остойностен на по-малко от труда на камериерка в скъп хотел намалява цената.

ЛекарскиЯТ! Със сигурност една камериерка е по- грамотна и интелигентна от един псевдо-ikonomist, а този , който ти плаща или ти е дал диплом е по- прост от теб.

Ти, който се криеш зад един удивителен знак, не се пени толкова заради сгрешения определителен член, защото не личи да си по-грамотен, ако се съди по пунктуацията ти. Да не владееш употребата на запетаи, е също така показател за лоша грамотност, както и другите видове езикови грешки. Така че от кого камериерката е по-грамотна....????

Милото момче... Бог да го прости!

Казват,че Господ прибира при себе си тези които обича/най добрите/Жалко за младото момче-но това е живота.ЛЕКА МУ ПРЪС

...много е тъжно - още един млад човек изгуби битката! Почивай в мир, Дани, в един по-добър свят! Моите съболезнования на родители и близки!

Почивай в мир, Дани!Няма битка за живот, която да е била безсмислена!Ти си герой!Малцина са тези, които имат твоя кураж, дух и аура!Лек и сияен да е пътят ти нагоре!Съболезнования на близките!

Много,много жалко, много тъжно....Почивай в мир, Дани! Жестоко е млади хора да се разболяват и да си отиват от този свят....

Почивай в мир. Съболезнования на всички близки и приятели!

Светла му памет на Дани! Кураж на близките му... И нека все по-упорито се борим за живота на младите хора, изправени пред страшни болести! Днес прочетох в сп. HELLO за Аделина Коджабашева от Бургас. Тя е само на 19 г. и се бори със зловещ тумор на костите - остеосаркома. Вижте тук: link

Жалко, много жалко за толкова рано отишлия си от този свят Дани и всички, борили се с тази коварна болест! Почивай в мир, мило момче! Искрени съболезнования на родителите и близките!

Почивай в мир, мило момче! Този свят е жесток, щом се случват подобни трагедии и то на деца!!

светла му памет... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Почивай в мир!!! Съболезнования на близките.

Дано вече си в един по добър свят. Почиваий в мир мило дете.

Дани ти сега си ангел........ Пази България!!!!!!!

Бог да го прости детето... Кураж за близките му

Другарю, нещо не разбрах за черепите. Аман от политикани ! Дани,дано си на по-хубаво място,почивай в мир!

баща на трансплантиран На мен даръжавата с нищо не ми помогна просто ми казха да се оправям сам. Добре че имах добри приятели и дори непознати които ми помогнаха да се осъществи трансплантацията в чужбина, Пакистан. Слава на господа вече 6 години сме горе долу добре. Само скапаната ни държава не винаги ни осигурява необходимите ни медикаменти и се налага да ги закупуваме отново от чужбина. Почиваи в мир Дани. Ти си едоно смело момче, дано да идеш на едно по-хубаво място.

Скапаните поданици на скапаната ти държава знаят 1000 хитрини как да не плащат осигуровки като работодатели или като работещи. По стар български обичай започват да врещят като заклани само когато ножът опре до кокъла. До тяхния кокъл, не до чуждия. И престанете да плюете Родината ми, лоша или хубава, тя е такава, каквато сме я направили, злобни цървули.

Пише се - кокАл. Не наричай хората цървули преди да погледнеш ти в какво си обут. Темата за здравните осигуровки е дълга и мястото и не е под тази тъжна новина. А и не я разбираш. Някои,, цървули,, събират пари и правят чудеса в подобни случаи, но не всичко е пари и тогава е по- добре да замълчим поне за малко и да се стараем да бъдем по- добри. Жалко за момчето. Можеше да го замести някой злодей,но....

На бащата на приятелката ми му дадоха лекарите 3 месеца и го изписаха като безнадежден. Той живя 20 години след това. Лека му пръст! Кой си ти да казваш кой колко ще живее!?!

Преживяемосста никога не се дава в месеци или години. Тя се дава в проценти на година. Например 20% 5-годишна преживяемост. Може да си късметлията в тези 20% може и да си в другите 80%. Има обаче заболявания с 0% преживяемост след определен брой години.

Г-н Лекар, прикрит като Икономист, с цялото ми уважение, би трябвало точно вие да знаете, че дори при дадена от статистиката 0% преживяемост ако пациента избере да се бори, вие, ние, цялата държава трябва да му съдейства. А медицината не е абсолютно точно наука. Светът познава всякакви чудеса и никой не може да каже на кого точно ще се случат те. Така че шанс трябва да има за всеки, особено за децата!

ПОЧИВАЙ В МИР МИЛО ДЕТЕНЦЕ!

НЯМА ИСТИНА В ТАЗИ СТАТИЯ !!! ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ Е ДАРИЛО ТЕЗИ 216 000 ЕВРО! АКО СЕГА ГИ ОТЧИТАТ КАТО ДАРЕНИ ЗА ЙОРДАН СТОЕВ ПО-ДОБРЕ ГИ ПОПИТАЙТЕ КЪДЕ СА И ЗАЩО НЕ СЕ ДАРЯТ НАИСТИНА ЗА БОЛЕН.А МОЖЕ БИ ТЕ ВЕЧЕ СА ''ИЗПРАНИ'' ВЕДНЪЖ НА ГЪРБА НА БОЛНО ДЕТЕ?!

ГЕРБ са дарили само 5000 лева за Дани защото по това време останалите парите са били вече събрани, останалите пари от върнатите бонуси са дарани за лечението на други деца.

Почивай в мир Дани

Дир, моля ви най-искренно, да проверите информацията колко точно средства са дарили на Дани от върнатите бонуси. Защото истинската сума е точно 5000 лева. Толкова е получил Дани от върнатите бонуси. Което е срамно и страшно, защото ГЕРБ тиражират такива неистини като дарени от тях 200 и не знам си колко хилади евро. Дарените за Дани пари от тях са само 5000 лева. Светла ти памет , Дани! Сега си на едно по-добро място!

ЕДИН РАЗУМЕН КОМЕНТАР ОТНОСНО ПР И СЛЕД СМЪРТТА НА ДЕТЕТО

Не е нужно ГЕРБ да даряват пари. Достатъчно е да СПРАТ да съсипват българското здравеопазване.

ГЕРБ са дарили само 5000 лева за Дани защото по това време останалите парите са били вече събрани, останалите пари от върнатите бонуси са дарани за лечението на други деца.

Бог да го прости!

Почивай в мир, млади Човече, дано там където си да е прекрасно и да се чустваш добре....Господи пази децата ни!

ПОЧИВАЙ В МИР, МИЛО ДЕТЕ!!!

вечна мъ памет ялко за такива млади хора *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Естествено, че ще изгуби битката с левкимията. То дефакто това не е битка, защото победителят е ясен. При неговото състояние, дори транспантацията щеше само да удължи мъките му с година-две, максимум три. Аналогичен е случаят с Ади, за която лечение не съществува. Тъжно е, но е факт. Още по-тъжно е, че системата на здравепазването се обезкървява. Всеки 50 000 евро, ако бъдат дадени като добавка към заплатата на специализант, могат да го задържат в България, вместо да бъдат прахосвани за лечение на терминални пациенти по печалбарски клиники в чужбина, които дори не си правят труда да разяснят, че лечението, което предлагат не води до оздравяване, а само до поддържане на състоянието до смъртта на пациента.

абе ти нормален ли си ? чуваш ли се какво говориш ? ако твоето дете (не дай си боже!) се разболее ти няма ли да направиш всичко възможно ?!

Не е зле да се направи публичен регистър с резултатите от лечението на пациенти в чужбина. Така няма да има спекулации и нещата ще са прозрачни.

Много практично, ама за чуждото нещастие.Някой по-долу беше цитирал Чърчил.Освен цифрите и таблиците вземи си вдигни главата и прочети малко странична литература.От такива мнения няма нужда истинския човек.Разбра ли ме?

Човешкият живот е БЕЗЦЕНЕН!!! Богатствата на земята не струват колкото един човешки живот!

Човешкият живот може да е безценен, ама в една бедна държава няма пари всички безценни животи да бъдат спасени. Профукават се пари за удължаване на страданията на терминално болни паценти, а други, които могат да бъдат напълно излекувани и да водят нормален живот, си отиват защото за тях няма кампании по всички медии.

Милият....да почива в мир :( Загубих приятелка след трансплантация. И аз мисля,че за съжаление,ако един ден се разболея, няма да искам да се подлагам на химиотерапии,за да си удължа агониите с 1-2 години,виж,ако е за деца, ще се боря. Стискам палци за Ади, и Зарина,за Анибел (какво стана с това дете, толкова пари се дариха?) Бъдете по-снизходителни в дни като днешния. Днес нямаше достатъчно АНГЕЛИ в България за Дани, нека те го чакат в царството небесно!

Няма значение колко години 1 година живот си е 1 година живот!Всеки ден е безценен!Не могат да се говорят такива неща Беее!Ако на теб ти кажат ИСКАШ ДА УМРЕШ ДНЕС ИЛИ СЛЕД 1 ГОДИНА КАКВО ЩЕ ИЗБЕРЕШ!??????????????

Човече, ходи се прегледай на специалист! Подобни разсъждения само ме навеждат на мисълта, че боклуци като теб заслужават същата съдба, за да осъзнаят колко много грешат в разсъжденията си! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ГО ОТ СЪРЦЕ!

Това което му пожелаваш да се връща на децата ти тройно !